Thursday, July 18, 2024
HomeBlueChieftec Gladijator!

Chieftec Gladijator!

Dobro kućište i stabilno napajanje ključ su pravilnog rada svakog računarskog sistema. Mnogi korisnici to ne shvataju ozbiljno, ali kada dođe do neke havarije tek tada uvide grešku, međutim cena obično zna da bude poprilično paklena. Upravo zato uvek treba razmišljati o kupovini  brendiranog kućišta i napajanja iza koga stoji provereno ime i pouzdana garancija. Chieftec spada među najcenjenije proizvođače u ovoj oblasti i kod domaćih kupaca se veoma lepo primio, a što je jš zanimljive uspeo je da i u nižoj klasi ponudi neverovatno kavalitetna i povoljna rešenja. Ekipa Urban portala je u nekoliko navrata do sada predstavljala rešenja sa potpisom ovog brenda, što će nastaviti da čini i u buduće. Za danas smo odabrali jedno vrhunsko Midi Tower kućište sa odličnim napajanjem, koje može biti sjajan izbor kako za zahtevnije korisnike, tako i za gejmere.

BH-01B-B-B-500CTG je elegantno dizajnirano kućište moćih radnih karakterista i fenomenalne izrade. Teži celih 15 kilograma i napravleno je kombinovanjem čelika i tvrde plastike. Pripada prestižnoj H klasi kućišta koja su osmišljena tako da prodržavaju i ATX i EATX formate matičnih ploča, iako nisu u pitanju Big Tower rešenja. To u prevodu znači da je komfor unutar kućišta veliki, a predviđen je i još napredniji sistem hlađenja, uz mogućnost ugradnje dodatnih ventilatora (maksimalno 5 coolera). Sistem montiranja je napravlen tako da se možete odlučiti za klasično šrafljenje komponenti  ili sve prepustiti toolless sistemu montaže (fiksiranje preko poluga), koji sve češće srećemo i kod manjih i cenovno daleko povoljnijih kućišta.
Sa prednje strane BH-01B-B-B-500CTG kućišta nalaze se  vratanca iza koji se kriju ležišta za optičke uređaje (3 x 5.25″) i mali prednji I/O panel (2x USB 2.0, 1x 1394 FiWi, Mic-in and Line-out) koji vas lišava muka povezivanja eksternih uređaja na zadnjem panelu. Tu je i ključ (za zaključavanje vratanca) za slučaj da želite maksimalno da se zaštitite od eventualnih fizičkih upada u vaš sistem. Kao što smo na početku ove priče rekli, testirani model prati i napajanje snage 500W sa kojim ćete bez problema pogurati i najzahtevnije računarske komponente, uključujući i neki moderan SLI ili Crosfire sistem. Cena mu je za ono što nudi sasvim ok, tako da ako planirate sebi kreiranje jednog ozbiljnog i stabilnog PC sistema BH-01B-B-B-500CTG kućište obavezno uzmite u razmatranje – verujte nam na reč, nećete se pokajati!
Cena (sa PDV-om): 9.996,00 dinara
Kontakt: Ewe, www.ewe.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!