Saturday, May 25, 2024
HomeBlueCrno-beli CISS štampač

Crno-beli CISS štampač

Kompanija Epson predstavila je novu familiju inkjet CISS uređaja, među kojima se posebno izdvajaju modeli koji štampaju isključivo crno-bele otiske. Jedan od njih nosi oznaku WorkForce M100 i kreiran je za mala radna okruženja, a mi smo imali premijernu priliku u zemlji da ga detaljnije istražimo.

Vizuelno gledano WorkForce M100 pomalo podseća na neke starije Stylus modele ovog proizvođača, mada je od istih dosta veći i poseduje izdvojen boks za skladištenje mastila. Osnovu mu takođe čini Micro Piezo glava za štampanje s tim da je ista sada optimizovana za sistem kontinuiranog dotoka mastila (CISS). To u bukvalnom prevodu znači da je glava za štampanje sistemom cevčica povezana sa rezervoarom mastila, koji u zavisnosti od potrošnje brzo, lako i jednostavno dopunjavate.
Brzina štampe koju nudi WorkForce M100 kreće se u okvirima od 34 stranice u minuti iz Draft moda, međutim taj broj značajno pada sa povećanjem radne rezolucije (maksimalna je 1440×720 piksela), ali se zato sa druge strane dobija na boljem kvalitetu otiska. Kada smo kod ove stavke da kažemo da je reprodukcija  svih sivih tonova fantastična, kao i da je crna prava crna, tako da sa WorkForce M100 printerom bez problema možete štampati i otiske za arhiviranje.

Velika prednost ovog mono inkjet štampača je između ostalog i lepo rešena kontrolna tabla, kao i dobra konektivnost, zahvaljujući kojoj ga za par minuta možete pokrenuti na bilo kom računaru. Pored svega WorkForce M100 spada i u manje zahtevne mašine za održavanje, a po potrošnji mastila je definitvno jedan od najizdašnijih na tržištu, šta više bez problema se može porediti sa laserskim printerima. Cena mu nije mala, ali isplati se!
Cena (sa PDV-om): oko 22.000,00 dinara
Kontakt: EWE, www.ewe.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!