Sunday, April 21, 2024
HomeBlueD-Link DCS-2310L - prva outdoor Cloud kamera

D-Link DCS-2310L – prva outdoor Cloud kamera

Kompanija D-Link kao jedna od vodećih u svetu na području razvoja i dizajna rešenja mrežne i komunikacione opreme, predstavila je na tržištu svoj novi model kamere sa integrisanom Cloud tehnologijom zahvaljujući kojoj kućni korisnici mogu daljinski da motre i paze na svoju imovinu i porodicu i sa spoljnih lokacija – bez obzira na vremenske uslove (kiša, sneg…)…
HD PoE outdoor Cloud kamera (DCS-2310L) prva je spoljna kamera koja podržava mydlink Cloud servis. Zahvaljujući mydlink Cloud podršci korisnicima je omogućeno upravljanje kamerom i pristupanje video feedovima, uživo i u stvarnom vremenu, sa bilo kojeg računara, smartphonea ili tableta (iOS, Android) uz jedan jedini uslov – da imaju internet vezu!
HD PoE Outdoor Cloud kamera podržava Power-over-Ethernet (PoE) što u praksi znači da korisnici jednostavno koriste samo jedan kabl koji, spojen na kompatibilan mrežni switch, služi za prenošenje podataka kao i za napajanje. Upravo to ga čini savršenim za domove koji “pate” od bežičnih smetnji i/ili zagušenja, ili pak za slučajeve kada napajanje nije lako dostupno.
Ova kamera je dizajnirana za rad “na otvorenom” te u vezi sa time ima oznaku IP65 što znači da je u potpunosti zaštićena od uticaja prašine kao i od kiše i drugih raznih “vodenih” pretnji.
Sama kamera donosi visoku rezoluciju, a koristi 1MP CMOS senzore za oštrinu video snimka (720p HD video) čime obezbeđuje bogatu vidljivost detalja, oštrinu, te visoki kvalitet slike. Takođe, DCS-2310L integriše i opciju noćnog vida te PIR motion-sensing tehnologiju kako bi se osiguralo da hvata svaki pokret i upozorava korisnika kada je to potrebno, bez obzira na doba dana. Osim toga, sadrži i audio sistem (mikrofon i zvučnik) kojim je omogućena dvosmerna audio komunikacija (half-duplex) što je svakako vrlo dobrodošla funkcija za još delotvorniji video nadzor.
Osim što je moguće direktno da snima, odnosno da smešta snimke na povezani NVR (Network Video Recorder) uređaj (kao što je najnoviji Cloud Network Video Recorder DNR-322L), predstavljena kamera takođe ima i konektor za micro-SD karticu. Time se omogućuje “lokalno” snimanje na izmenjive kartice odnosno mogućnost “lokalnog” skladištenja snimaka čime se pak dodatno može osigurati snimljeni materijal kreiranjem sigurnosne kopije (back-up) za slučaj pada mreže.
Samo postavljanje kamere i podešvanje njenih postavki maksimalno je pojednostavljeno zahvaljujući jedinstvenoj D-Link Zero Configuration funkciji. Ista omogućuje da se kod uključivanja u mrežu nove kamere inteligentno “same” sinhronizuju i automatski usklađuju sa D-Link Cloud ruterom. Sve to čini da dodavanje ovakve kamere na kućnu mrežu bude apsolutno jednostavno i definitivno najlakše do sada.
“Uređaji i usluge namenjeni kućnom video nadzoru kao i video nadzoru uopšteno, naša su najbrže rastuća područja poslovanja.”, istaknuo je i ovom prilikom Tvrtko Ljubić, predstavnik kompanije D-Link Adria d.o.o. za regiju, dodajući kako je uzrok takvoj situaciji u rastućoj potrebi korisnika da u ova nesigurna vremena zaštite svoju imovinu, ali i vode brigu o svojim najmilijima (npr. kućni ljubimci) kada fizički nisu prisutni.
“S obzirom na današnji eksponencijalni rast upotrebe pametnih telefona i tableta, koji omogućuju daljinsko “gledanje” u realnom vremenu, i ovu kameru smo za te potrebe “opremili” sa našim već proverenim mydlink Cloud uslugama koje pružaju baš to!”, naglašava Ljubić dodajući kako kamera DCS-2310L osim što se neprimetno uklapa u kućno okruženje te obezbeđuje snimke visoke rezolucije koje može savršeno da snima i u svim zahtevnim uslovima rada spolja, na otvorenom.Kao i kod ostalih D-Link kamera i ovaj model se savršeno nadopunjuje i “spaja” sa ostalim uređajima za umrežavanje i skladištenje podataka, i to bez zahtevne i komplikovane konfiguracije čime korisnik dobija celovito rešenje za video nadzor.
Takođe, bitno je naglasiti kako ova kamera predstavlja odlično rešenje ne samo za krajnje korisnike već i za vlasnike manjih i srednje velikih firmi, jer nudi apsolutno prilagodljivo rešenje video nadzora, uz minimalne konfiguracije i po vrlo pristupačnoj ceni.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!