Saturday, April 20, 2024
HomeBlueD-Link modernizuje poslovne mreže sa dva Wireless AC access point-a

D-Link modernizuje poslovne mreže sa dva Wireless AC access point-a


D-Link je predstavio dva nova dodatka svom portfoliu Wireless AC proizvoda, koji pomažu mrežnim administratorima da izađu u susret stalno rastućim zahtevima za spajanje više uređaja i da ostvare sve više brzine prometa i bolje performanse.
Oba uređaja – Wireless AC1750 Simultaneous Dual-Band PoE Access Point (DAP-2695) i Wireless AC1200 Dual-Band Access Point (DAP-1665) imaju poboljšane dual-band performanse koje omogućavaju stabilniju, sigurniju i bržu bežičnu vezu. Uz to, oba uređaja se mogu konfigurisati za rad na više načina sa dodatnim mogućnostima implementacije.
“Wireless AC pruža korisnicima niz prednosti. Osim brzina koje se mogu uporediti sa gigabitnim žičanim mrežama, Wireless AC osigurava bolju pokrivenost, stabilniju vezu i mogućnost spajanja više uređaja na mrežu. Zbog toga postaje sve popularniji u domaćinstvima pa sada i kompanije počinju da traže načine da iskoriste ove pogodnosti za sebe.,” rekao je Tvrtko Ljubić, Area Manager u D-Link Adria.

“Access pointi poput ovih mogu pomoći mrežnim administratorima malih i srednjih sistema da osiguraju sve prednosti Wireless AC-a na njihovim mrežama, omogućavajući prenos većih fajlova i bežični bekap podataka. Takođe, mogućnost više načina implementacije znači da se ti uređaji mogu koristiti u različitim scenarijima  – što ih čini svestranima i omogućava im prilagođavanje raznim poslovnim potrebama.”
Vodeći Wireless AC1750 Simultaneous Dual-Band PoE Access Point omogućava mrežnim administratorima postavljanje vrlo robusnih simultanih dual-band bežičnih mreža kojima se lako upravlja. Svih šest antena su odvojive i mogu pružiti optimalnu bežičnu pokrivenost sa maksimalnim brzinama do 450Mbps preko frekvencijskog opsega od 2.4GHz i 1300Mbps preko opsega od 5GHz.
Takođe se može koristiti za više načina rada: kao access point, kao sastav bežične distribucije (WDS) sa access point-om, kao WDS/most ili kao bežični klijent s WDS podrškom. Mrežni administratori mogu da postave više jedinica u poslovnom prostoru i da ih konfigurišu da budu međusobno povezane i da istovremeno pružaju mrežni pristup pojedinačnim klijentima. Kao takav, Wireless AC1750 Simultaneous Dual-Band PoE Access Point se može koristiti za povezivanje mreža između različitih objekata bez potrebe za dodatnim povezivanjem putem žice.
Ovaj access point takođe uključuje unapređenja kao što su uravnoteživanje opterećenja u situacijama kada je u upotrebi više uređaja, a budući da podržava Power other Ethernet (PoE), može se napajati pomoću samo jednog Ethernet kabla.
Administratori imaju mogućnost da pomoću D-Link AP Managera II ili D-View SNMP modula za upravljanje virtualno objedine te uređaje, konfigurišu ih, proveravaju i održavaju višestruke access pointe sa jednog mesta.

Namenjen manjim preduzećima i kućnim kancelarijama, Wireless AC1200 Dual-Band Access Point nudi simultanu 2.4GHz i 5GHz bežičnu povezanost uz kombinovane stope prenosa podataka do 1200Mbps. Investicija je ujedno i dobro ulaganje u budućnost, jer se uređaj može koristiti kao access point, repeater, bežični klijent, most ili most sa access point-om. Kao takav, ovaj uređaj kroz svoj upotrebni vek može obavljati više funkcija u skladu s razvojem poslovanja preduzeća.
Obe pristupne tačke uz najnovije bežične standarde nude i potpunu sigurnost i napredno upravljanje, uključujući bolju autentifikaciju, bežičnu enkripciju, filtriranje MAC adresa, korisničke limite i particioniranje.
Wireless AC1750 Simultaneous Dual-Band PoE Access Point (DAP-2695) je već dostupan na tržištu, a Wireless AC1200 Dual-Band Access Point (DAP-1665) se očekuje da će biti dostupan u prvom kvartalu 2014.
Za više informacija posetite:  http://www.dlink.com

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!