Saturday, May 25, 2024
HomeGreenDa li muškarci više vole žene bez stava?

Da li muškarci više vole žene bez stava?

Psiholozi su dugo godina smatrali da devojčiče pre adolescencije imaju širok spektar interesovanja i definisan pogled na svet ali kako sazrevaju i ulaze u godine zabavljanja počinju lagano da gube svoj stav u pokušaju da postanu što atraktivnije muškarcima. Smatraju da će svojim bespogovornim saglašavanjem sa muškarcom pre zadobiti njegovu naklonost.

Međutim, najnovije studije na zapadu su pokazale da devojke i žene imaju sve više snage da iskažu i zadrže svoj stav. Kao glavni preduslov za povećanu samouverenost žena pokazala se podrška roditelja, nastavnika i prijatelja.
Šta mislite kakva je situacija u našem društvu? Imaju li naše žene sve snažniji stav i da li to prija našim muškarcima?
Ja kažem svojoj kćerki da ne odustaje od svog stava zarad dopadanja a ona meni odgovara: “Tata, tebi nije dobro, u kom vremenu živiš? Danas prolaze samo dve vrste žena: ili si drska i provokativna i maltretiraš muškarce, provociraš ih i gaziš, ili si prinuđena da saviješ kičmu i slušaš svaku neznalicu jer je ponuda kvalitetnih žena ogromna, a pravih muškaraca mizerno mala. Oni imaju luksuz da biraju a nama je oduzeto pravo na stav ili pravo na muškarca.”
Pa kakvo smo društvo napravili svojoj deci: ili će naše ćerke biti provokativne kurtizane ili poslušne krpe koje čekaju da budu ostavljene a treća nevesela mogućnost je da imaju stav, a nemaju muškarca pored sebe.
Šta se dogodilo sa muškarcima u Srbiji? Jesu li postali nesigurni mekušci kojima je potrebna slaba osoba da bi mogli da žive udvoje ili su svi pijani pa su im ideal kafanske pevačice i boginje provoda i prevare? Da li ste i kada počele da povlačite svoje mišljenje pred muškarcima do kojih vam je stalo? Kakva su vaša iskustva: imate li više uspeha u ulozi popustljive i nezaštićene plavušice?
Neke polaznice mojih seminara mi kažu: “Sad ćemo biti plavušice, a kad dobijemo burmu i dete doćiće naših pet minuta koji će trajati čitav život posle. Tada ćemo mi postaviti svoj stav i nećemo ga više savijati.”
Ali, kada naviknete muža pre braka na apsolutnu fleksibilnost a postanete kruti posle prve godine braka postoji velika šansa da mu se ta promena uopšte ne svidi i da vas ostavi sa detetom i stavom zbog neke fleksibilne plavušice.
Ja savetujem da je bolje izgraditi stav u mladosti, upoznati svog čoveka sa stavom i imati isti stav i za vreme braka ali svo vreme biti spreman na dogovor jer ljubav i jeste sposobnost da se prevazilazi svoje ja zarad izgradnje zajedničkog ja.
Umesto da povlačite svoju ličnost da bi se dopali ljudima naučite kako da usaglašavate svoje stavove sa ljudima koje volite. Niko ne voli nesigurne osobe bez svog ja pa ni naši muškarci ma kako to vama neverovatno izgledalo.
Izvor: Lepota i zdravlje

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!