Saturday, June 22, 2024
HomeRedLjubav & SeksDa li vam stres zbog posla ugrožava vezu?

Da li vam stres zbog posla ugrožava vezu?

Kada se poremeti ravnoteža, i privatni život počne da trpi zbog posla, to može izazvati ozbiljne razmirice čak i među ljudima koji se jako vole. Kako da izađete iz začaranog kruga?

Radno vreme je sve duže, u toku dana ne stignete ni da se čujete sa partnerom, provodite sve manje vremena zajedno, a ti dragoceni trenuci narušeni su nerviranjem zbog problema na poslu, premora i stresa. Kako da izađete iz začaranog kruga?

Ne morate sa partnerom da pretresete baš svaku neprijatnost koju ste imali tog dana. Ako vam je crkao kompjuter na poslu ili vas je iznervirao kolega jer je zakasnio dva sata a zatim otišao kući ranije, vaš partner možda ne mora da zna baš sve detalje?

Ukoliko svakog dana partneru do detalja prepričavate šta vam je sve zasmetalo, delovaće kao da se neprestano žalite.

Pošto vam partner realno ne može pomoći kad je reč o problemima tog tipa, napravite selekciju: pričajte mu samo ono što zaista morate da podelite sa nekim koga volite i za šta vam stvarno treba podrška. Sitnice zadržite za sebi. Ili, još bolje, pokušajte da im ne pridajete više toliko značaj, vremenom ćete možda prestati da ih primećujete pa ćete se manje i nervirati.

Kada se vratite sa posla, provedite neko vreme u tišini, a isto dozvolite i partneru. Svako treba da ima priliku da se opusti, tako da bi ne bi trebalo da ulazite u kuću žaleći se i gunđajući ili da osobu sa kojom ste u vezi dočekate narogušeni i zaspete je sopstvenim nezadovoljstvom čim se sretnete.

Potrudite se da se ne vraćate na problem koji ste već pretresli. Ako ste partneru ispričali šta vas muči kad ste došli kući, oduprite se potrebi da ponovo započnete kuknjavu za vreme ručka, posle ručka, uveče ili kad legnete u krevet. To vam ionako neće pomoći, samo ćete se oboje svaki put iznova nervirati.

Takođe, trebalo bi i partneru da pružite priliku da vam ispriča kako je proveo dan. Ako želite da vas neko sasluša kad imate problem, morate biti spremni da uzvratite ljubaznost.

I, možda najvažnije: kad dođete kući ne proveravajte službeni mejl, a ako imate i službeni telefon, možda ne bi bila loša ideja da ga isključite, barem posle osam sati uveče…

Izvor: Leopta i zdravlje, www.lepotaizdravlje.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!