Sunday, June 16, 2024
HomeArt ShowMuzikaDaniel Mihajlović predstavlja EP „Dečak od 700 godina“

Daniel Mihajlović predstavlja EP „Dečak od 700 godina“

Tačno godinu dana nakon EP-a  „Vremeplov“, Daniel Mihajlović je objavio novi EP, ovoga puta sa pet novih pesama, pod nazivom „Dečak od 700 godina“.

EP je u novembru najavljen video spotom za pesmu „Master Mantra“ a sada je publici dostupno svih pet pesama sa ovog izdanja.

Neke od pesama sam cele čuo u glavi, potpuno gotove. Ne pričam o zanatskom delu, već o “boji” pesama, fluidu koji nose… Tekstovi pesama, u trenutku snimanja vokala, bili su jako dugi, bezbroj listova papira razbacanih po stolu, podu, gomile stihova“ kaže Daniel o procesu nastajanja ovog EP-a: „Tokom snimanja, meni najsnažnije slike u stihu sklapale su se kao delovi slagalice u tekst pesme, rokenrol pesme, diktirale da li da ih šapućem, ispričam energičnije, zarežim… da samom sebi poverujem kada ih izgovorim.To mi je najbitnije.

Daniel dodaje da se sličan proces dešavao i sa muzikom: „Stihovi su je birali. Osećam kao da nemam ništa s tim i dobro je da je tako.

 

Kao i uvek, Daniel je i za ovo izdanje imao sjajne saradnike:

Beskrajno sam zahvalan svima vama koji ste mi dodavali boje i četkice prilikom slikanja ovih pesama, pre svega draguljima ovog izdanja – Marku Vidojeviću i Milanu Petroviću, zatim divnoj Mileni Branković i Ivanu Damjanoviću-Korkiju. Bez vas, ovo bi bila hrpa skica ugljem na papiru lošeg i pijanog slikara, a ne kolekcija ulja na platnu, takođe pijanog, ali malo boljeg slikara. Hvala Mono Putniku na dragocenim savetima. Ljubav i naklon do središta Zemlje za vas” kaže Daniel.

 

EP „Dečak od 700 godina“ dostupan je na svim relevantnim strimig servisima. Svih pet pesama je i ekranizovano, a video spotove možete pogledati na You Tube kanalu diskografske kuće “Multimedia Music“, koja stoji iza ovog izdanja.

 

Video spotove sa EP-a možete pogledati ovde: 

Sivi anđeo:  https://youtu.be/86nN7WVCy1U

Master Mantra: https://youtu.be/nPksPPovxZI;

Kao da je propala kroz san: https://youtu.be/YAzqxJURpUY;

Džungla u centru grada: https://youtu.be/igNn6dbB1RY;

Dole u tamu: https://youtu.be/84ozOCMTEdw

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!