Saturday, May 25, 2024
HomeBlueDataTraveler Locker+

DataTraveler Locker+

Poslednjih godina mnogo se govori o bezbednosti podataka u pokretu sa fokusom na fleš memorije i eksterne diskove koji su najčešći nosioci informacija. Iako je tržište preplavljeno najrazličitijim security flešićima, mali broj njih nudi maksimalnu bezbednost, pa prilikom kupovine treba obratiti pažnju i odlučiti se za rešenja brendova od poverenja.

Kingston je svakako ime kome se najviše veruje, a u portfoliu pomenutog nalazi se veliki broj security flešića koji je nedavno osvežen sa modelom DataTraveler Locker+. Proizvođač ovim flešićem targetira poslovne korisnike, mada ga bez neke zadrške mogu korstiti svi kojima je bezbednost informacija u pokretu od velikog značaja.

Dizajnerski posmatrano DataTraveler Locker+ se ne razlikuje uopšte od običnog DT Locker flešića, međutim koristi značajno brže memorijske module sa kojima ostvaruje do  25MB/sec. – za čitanje, odnosno 18MB/sec. kada je reč o upisu informacija na NAND čipove.

DataTraveler Locker+  je napravljen jtako da nudi zavidnu otpornost na sve spoljne uticaje (kiša, vetar, zračenja…), ali i na padove i potrese. Pored toga njegov USB nastavak skriva prstenasti dodatak čiji je glavni zadatak da ga štiti od prašine i prljavština. Međutim, jača strana ovog modela se krije i u mogućnosti zaštite podataka sistemom šifrovanja tj. dodeljivanjem lozinke drajvu čime samo njegov vlasnik može da pristupa upisanim informacijama.

DataTraveler Locker+ se proizvodi u kapacitetima od 4GB do 32GB i dostupan je u sivoj boji. Već se prodaje na domaćem tržištu, a kao što možete da vidite cena mu je nešto veća u odnosu na klasična rešenja.

Cena (sa PDV-om): za model od 16GB – 3.300,00 dinara

Kontakt: Kingston, www.kingston.com/europe

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!