Wednesday, April 17, 2024
HomeBlueArt ShowDejvid Bouvi: 66. rođendan i album!

Dejvid Bouvi: 66. rođendan i album!

Rokenrol božanstvo Dejvid Bouvi, danas – 8. januara – slavi 66. rođendan. “Mršavi Beli Vojvoda” u tu čast poklanja pesmu “Where Are We Now?”, najavu prvog albuma posle deset godina pauze – “The Next Day”, koji će se pojaviti u martu.
Bouvi je danas iznenadio sve svoje fanove potpuno novom pesmom, koja prekida decenijsko “ćutanje”, tokom kojeg su se mnogi pitali da li se legenda povukla zauvek i otišla u penziju. Osim sporadičnog pojavljivanja na pesmama i albumima TV on the Radio ili Skarlet Johanson, niko nije imao priliku da čuje Bouvija kako peva još od kada je Džordž (W) Buš bio re-izabran. Čak su i Flaming Lips u svojoj pesmi “Is David Bowie Dying?” pitali javno ono što je mučila i mnoge druge…
Na sreću, Bouvi se samo odmarao… Na albumu “The Next Day” nalazi se 14 potpuno novih pesama koje su nastale u saradnji sa starim i cenjenim saradnikom, producentom Tonijem Viskontijem, s kojim je radio na “Space Oddity”, “Young Americans” i “Scary Monsters…”, kao i na pločama “Heathen” i “Reality”. Zvanično saopštenje na sajtu Dejvida Bouvija kaže da je album nastao u Njujorku, gde bivši “Zigi Stardast” i živi.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FOyDTy9DtHQ
 
Izvor: B92

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!