Saturday, April 20, 2024
HomeBlueDell Inspiron 17 7000 - ntebook-ovi za profesionalce

Dell Inspiron 17 7000 – ntebook-ovi za profesionalce

Notbook-ovi sa ekranima dijagonale 17 inča već godina nemaju neku posebno veliku popularnost, međutim i dalje predstavljaju nezamenjiva rešenja za arhitekte i građevince, kao i za sve profi fotografe i montažere. Kompanija Dell odlučila je da upravo ovim grupama korisnika ponudi jedno novu iskustvo u radu sa sedamnaestoinčnim mobilnim računarima kroz svoju Inspiron 17 7000 seriju notebook-ova. Šta ih čini tako posebnim…

Poput petnaestoinčnih Inspiron 7000 rešenja koja smo vam pre par dana predstavili i sedamanestice se na tržištu mogu naći u više različitih hardverskih konfiguracija. Osnovu im čine Core i5 i Core i7 procesori četvrte generacije, 8GB i 16GB radne memorije i čvrsti diskovi kapaciteta od 750GB do 1TB koji opciono mogu biti zamenjeni SSD storidžima. Za grafiku je kod osnovnih modela zadužen Intel-ov HD 4000 GPU, dok najjači Inspiron 17 7000 model dolazi sa GeForce GT 750M grafičkim akceleratorom koji omogućva vrhunsko uživanje u najnovijim multimedijalnim sadržajima i omogućava rad sa složenim grafičkim i video materijalima.

Za razliku od petnaestica kod Inspiron 17 7000 notebook-ova dva osnovna modela imaju ekrane rezolucija 1600×900 piksela, dok najjači notebook dolazi sa displejom rezolucije 1980x1080piksela. I kod ovih računara ekrani su osetljivi na dodir čime se postiže jako visok komfor u radu i lakša manipulacija najrazličitijim sadržajima. Konektivnost im je takođe jača strana, a u pketu se isporučuju sa Windows 8 platformom. Cene im za sada nisu poznate, ali zbog svega što nude očekuje se da budu poprilično visoke.
Cena (sa PDV-om): Uzorak
Kontakt: EWE, www.ewe.rs

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!