Saturday, April 20, 2024
HomeBlueDell P2314H – monitor savršene slike

Dell P2314H – monitor savršene slike

Iz kompanije Dell stiže nam još jedan zanimljiv monitor koji po svojim radnim karakteristika prvenstveno cilja na ozbiljniju primenu u kući i modernim poslovnim okruženjima. Njegova oznaka je P2314H i poput modela P2714H koji smo vam predstavili pre par dana baziran je na IPS panelu odličnih mogućnosti. Konkretno, Dell P2314H monitor reklamira kao vrhunsko rešenje kako za obradu grafičkih i video materijala, tako i za uživanje u gledanju sadržaja sedme udmetnosti i multimedije visoke definicije. Zapravo, isti za bilo kakvu primenu nema nekih posebnih ograničenja, a tome dosta doprinosi i veoma brz odziv tečnih kristala na panelu ovog modela koji se kreće u okvirima od 8 ms, kao i veliki broj tehnoloških mogućnosti koje donosi isti.

U fizičkom pogledu Dell P2314H je jedan elegantan monitor potpuno svedenih linija i besprekorne izrade. Ima odlično rešeno postolje kockastog oblika i napravljen je od plastike visokog kvaliteta i aluminijuma, koja ne samo da mu daje na maksimalnoj atraktivnosti već ga i štiti od svih spoljnih i unutrašnjih faktora.

Iz naziva modela nije teško zaključiti da isti poseduje dijagonalu od 23 inča (ili lepše rečeno 58.42 cm), dok je maksimalna radna rezolucija podešena na zavidnih 1920×1080 piksela – sasvim korektno za pomenutu veličinu dijagonale. Ono što je mnogo bitnije je da je kvalitet slike na Dell P2314H monitoru vrhunski, odnosno da je prikaz svih pigmenata savršen,a detaljnost odlična. Mi smo na njemu zavrteli nekoliko poznatih testova za monitore i na svima je bio veoma, veoma visoko kotiran, što nam još jednom govori kako je Dell u ovoj oblasti lider No 1.

Pored fantastične slike i besprekorne izrade jača strana P2314H monitora krije se i njegovom OSD-ju za koji ne treba posebno da govorimo da je krcat velikim brojem opcija za sve radne modove, a tu je i zavidan broj mogućnosti za povezivanje, pošto ovaj model poseduje sve aktuelne analogne i digitalne konekcije (VGA, DVI i DisplayPort). Njegova dodatna prednost je i Pivot funkcija sa kojom se displej može iz jednog poteza iz Landscape položaja prebaciti u Portrait. Na kraju ostaje pitanje cene po kojoj se nudi P2314H monitora? Mi mislimo da nije baš previše povoljna, ali obzirom da smo videli kakve sve mogućnosti ovaj model donosi veoma brzo može da se isplati, što znači da apsolutno vredi uložiti u njega.
Cena (sa PDV-om): 23.146,00 dinara
Kontakt: EWE, www.ewe.rs

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!