Sunday, April 21, 2024
HomeBlueArt ShowDivljaci (Savages) u bioskopima od 11. oktobra 2012

Divljaci (Savages) u bioskopima od 11. oktobra 2012

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da film “DIVLJACI” (SAVAGES) od 11. oktobra film stiže na redovne repertoare bioskopa: Kolosej, Cineplexx Delta City, Roda, Arena (Novi Sad), Takvud, Dvorana Kulturnog Centra Beograd, Cineplexx Kragujevac Plaza, Kupina film (Niš), Vilin grad (Niš) i Cineplexx Mne (Podgorica). 

Trostruki dobitnik Oskara, Oliver Stoun, vraća se na velika platna sa uzbudljivim trilerom „DIVLJACI“, u kome glavne uloge tumače Tejlor Kič, Blejk Lajvli, Džon Travolta, Benisio Del Toro, Selma Hajek, Eron Tejlor Džonson i drugi. Film je zasnovan na istoimenom krimi-trileru Dona Vinsloua, koji je Njujork Tajms proglasio jednim od top 10 romana 2010. godine.
  • Režija: Oliver Stone
  • Uloge: Taylor Kitsch, Blake Lively, Aaron Taylor-Johnson, John Travolta, Benicio Del Toro, Salma Hayek…
  • Scenario: Don Winslow, Shane Salerno, Oliver Stone
  • Žanr: Triler
  • Studio: Universal

Preduzimači iz Lagune Biča, Ben (Džonson), smiren i milosrdan budista i njegov bliski prijatelj Čon (Kič), bivši specijalac mornaričkih „foka“ i bivši plaćenik, vode unosan, domaćinski posao – gaje najbolju marihuanu ikad proizvedenu. Takođe dele i jedinstvenu ljubav prema izuzetnoj lepotici Ofeliji (Lajvli). Život je idiličan u njihovom gradiću u Južnoj Kaliforniji… sve dok meksički Baha kartel ne odluči da se uključi u celu priču i da zahteva da se ovaj trio uortači s njima.
Kad nemilosrdni vođa kartela, Elena (Hajek) i njen brutalni pomoćnik, Lado (Del Toro), potcene neraskidivu vezu između ova tri prijatelja, Ben i Čon, uz pomoć nevoljnog, korumpiranog detektiva za narkotike (Travolta), povešće rat protiv kartela koji, na prvi pogled, nemaju šanse da dobiju. I tako će započeti serija sve pokvarenijih i opasnijih smicalica i manevara u ovoj brutalnoj borbi živaca.
O PRODUKCIJI
Od provokativnog prvog poglavlja do lirske poslednje strane, smeli roman Dona Vinsloa iz 2010. “Divljaci” oduševio je i iznenadio kako publiku tako i kritičare. Ne samo što je knjiga odlično prihvaćena kad je izdata, (Stiven King je nazvao seksi dramom prepunom akcije) već je i vrlo brzo adaptirana u filmski scenario. Salerno se priseća: “Normalni put za knjige je da se prodaju odmah nekom studiju, što je bio slučaj sa Donovim prethodnim knjigama. Mi smo odlučili da uradimo nešto drugačije, i knjigu smo direktno ponudili Oliveru Stounu. Smatrali smo da ova knjiga zaslužuje poseban način rukovanja. Od trenutka kad je knjiga prodata do trenutka kad je snimanje počelo, prošlo je oko 3 meseca, što se nikad ranije nije desilo.”
“Divljaci” poseduju nekoliko tema koje se često pojavljuju u Stounovim filmovima: slojevite prevlasti, promena lojalnosti, preispitivanja onog najboljeg i najgoreg u ljudskoj prirodi, proučavanja kompleksnih porodičnih odnosa i dirljiv prikaz oštećenih ljudi od kojih neki pronađu sopstvenu vrstu heroizma.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!