Saturday, June 22, 2024
HomeUrban vodičDešavanjaDonosimo osmeh porodici, 15. maja na Trgu Republike i na Kalemegdanu

Donosimo osmeh porodici, 15. maja na Trgu Republike i na Kalemegdanu

Postoji li nešto važnije od porodice? I ima li nešto lepše od osmeha? I ima li nešto bolje od toga kada se spoje?

„Donosimo osmeh porodici“ naziv je nove, multimedijalne manifestacije, koja će biti održana 15. maja u Beogradu, na otvorenom, na Trgu Repulike i na Kalemegdanu.

Zašto baš tada?

Jer, tog datuma je Svetski dan porodice.

A tog dana Beograd i njegovi gosti će na poklon dobiti celodnevnu zabavu kroz koncerte, pozorišne predstave, sportska takmičenja… kao i druženje u okviru pratećeg programa (bazar rukotvorina, edukativne radionice, itd).

Koncept manifestacije je jednostavan i ima samo nekoliko, možda tako običnih, a ipak presudno važnih ciljeva:

  • Da osmeh postane i ostane deo naših života
  • Da nam porodica uvek bude na prvom mestu
  • Da čuvamo životnu sredinu i planetu na kojoj živimo
  • Da se bavimo sportom, u skladu sa sloganom „U zdravom telu zdrav duh“
  • Brojni poznati umetnici, muzičari, glumci, sportisti, plesači, TV lica… potvrdili su svoje učešće na manifestaciji „Donosimo osmeh porodici“, a kompletan program i satnicu dešavanja u nedelju, 15. maja, saznaćemo uskoro.
  • Do tada, delite svoje osmehe s drugima. Ulepšaćete  život i njima i sebi.

I obavezno ih ponesite sa sobom 15. maja.

Porodica = poštovanje, uvažavanje, podela odgovornosti, poverenje, ljubav…

 

Svetski dan porodice proslavlja se od 1993. godine. Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 15. maj proglasila Svetskim danom porodice kako bi se podigla svest o problemima i pitanjima porodice i kako bi pomogla da ova pitanja dobiju značajnije mesto u aktivnostima država članica

Cilj obeležavanja Svetskog dana porodice jeste afirmacija porodice i porodičnih vrednosti, podsticanje jednakosti između polova u okviru porodice, zaštita porodice kao osnovne jedinice društva i pomoć kako bi one mogle da ispune svoju odgovornost prema zajednici.

Kao osnovna ćelija društva, porodica treba da bude osnažena sa svakog aspekta jer je zdrava porodica jedan od glavnih uslova za stvaranje zdravog pojedinca ali i zdravog društva.

Porodica bi trebalo da predstavlja stabilnu socijalnu zajednicu u okviru koje, među njenim članovima, vlada poštovanje, međusobno uvažavanje, podela odgovornosti, poverenje i ljubav.

Prema preporukama Ujedinjenih nacija porodica zahteva posebnu pažnju, posebno u situaciji kada je pogođena siromaštvom, invalidnosti njenih članova i nasiljem. U rešavanje ovih problema neophodno je uključivanje svih nadležnih institucija. Sem toga, porodica je najvažniji oslonac za svako dete i predstavlja najbolji osnov za odrastanje pa se kaže da „porodica omogućava deci korene i krila“.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!