Thursday, June 13, 2024
HomeRedLjubav & SeksDostignite orgazam meditacijom

Dostignite orgazam meditacijom

Poslednjih godina meditacija je postala veoma popularan način relaksacije, pomaže u borbi protiv stresa i promoviše mentalno blagostanje. Izgleda da dnevni ritual meditacije nije samo jedan od oblika opuštanja, već može i da poboljša vaš seksualni život.

Žene koje su u stanju da istreniraju svoje misli dok vode ljubav iskuse mnogo više zadovoljstva, otkrilo je istraživanje.

Istraživači na Univerzitetu Braun u Roud Ajlendu ispitivali su ponašanje 44 studenta, od kojih su 30 žene. Polovina ovih ispitanika pohađalo je kurs meditacije za potrebe ove studije.

Učesnicima su prikazani slajdovi erotskih slika, a zatim su trebali da okarakterišu svoje reakcije kao mirne ili kao neko uzbuđenje. Istraživači su otkrili da su žene, koje su se bavile meditacijom, bile brže prilikom registrovanja seksualnog uzbuđenja.

Studija objavljena u listu “Journal of Psychosomatic Medicine” takođe je otkrila da žene koje meditiraju pokazuju manjak anksioznosti. Međutim, iako ljudi od meditacije imaju mnogo koristi, problem je u nedostatku vremena. Puno radno vreme i poslovi u kući, ne ostavljaju vam mnogo prostora za meditiranje. Selebriti koji nisu pod velikim pritiskom mogu sebi da odrede vreme za ovaj hobi. Najveći obožavaoci meditacije među poznatim ličnostima su Tina Tarner, Orlando Blum i Žizel Bundšen. Glimica Gvinet Paltrou je takođe izjavila da će naučiti da meditira.

Ivor Marej iz organizacije “Meditacija” iz Velike Britanije izjavio je: “Meditacija je pokazala da donosi mnogo fizičkih i psihičkih prednosti. Nije iznenađenje što poboljšava seksualni život. Meditiranje tri do četiri puta nedeljno po 15 minuta može dovesti do većeg osećaja blagostanja koje dovodi do većeg zadovoljstva i ispunjenja u seksu.”

Izvor:  Lepota i zdravlje

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!