Wednesday, May 22, 2024
HomeGreenDžejmi Oliver drugi na listi najprodavanijih autora u istoriji

Džejmi Oliver drugi na listi najprodavanijih autora u istoriji

Džejmi Oliver (37) za sebe kaže da su ga u detinjstvu ljudi šikanirali zbog ozbiljnog oblika disleksije koju je imao. Zato je danas još interesantnije da je dospeo na drugo mesto na listi najprodavanijih autora knjiga i da je od tog posla zaradio čitavih 126 miliona funti.
Bogatstvo Džejmija Olivera procenjuje se na 200 miliona evra, a njegova poslednja knjiga „Jela za trideset minuta“ prodata je u milion primeraka
TV zvezda koja je rođena u Eseksu i prezenter zdrave dečje hrane u školama je prodao više od 10 miliona kuvara i našao se odmah iza autorke “Harija Potera” – Džoane Roling. Njenih sedam knjiga o mladom čarobnjaku su joj inkasirale 237,6 miliona funti. Listu najprodavanijih autora napravio je magazin „The Bookseller”.
Pored Džejmija čiji su bestseleri „Goli kuvar” i „Jela za 30 minuta” i dalje među najtražnijim u knjižarama širom sveta, na listi su se našli još neki kuvari kao što su Najdžela Loson, Delaja Smit i Gordon Remzi.
Zanimljivo je da je mladi kuvar ostavio iza sebe pisce poput Džona Grišama, Stivena Kinga i autora trilogije „Milenijum” Stiga Larsona. Bogatstvo Džejmija Olivera procenjuje se na 200 miliona evra, a njegova poslednja knjiga „Jela za trideset minuta“ prodata je u milion primeraka.
 
Top 5

  1. Džoana Roling                       237 miliona funti
  2. Džejmi Oliver                      126,4 miliona funti
  3. Džejms Peterson               100,7 miliona funti
  4. Teri Pračet                             93,5 miliona funti
  5. Žaklin Vilson                            83 miliona funti

 
Izvor: Blic

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!