Wednesday, May 22, 2024
HomeBlueArt ShowDžek Ričer (Jack Reacher) premijerno 2. januara u bioskopu Kolosej!

Džek Ričer (Jack Reacher) premijerno 2. januara u bioskopu Kolosej!

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da će premijera neverovatnog akcionog trilera “DŽEK RIČER” biti održana u sredu, 2. januara u 20.15h u bioskopu Kolosej.
Kad naoružani napadač ubije pet osoba sa šest hitaca, svi dokazi će ukazati na to da je krivac osumnjičeni u pritvoru. Prilikom saslušanja, osumnjičeni će reći samo jednu rečenicu: „Nađite Džeka Ričera!“ Time će početi neverovatna potraga za istinom, a Džek Ričer će morati da se bori protiv neočekivanog protivnika koji neće birati sredstva da sačuva svoju tajnu.
Od knjige do velikog ekrana
Da bi neko verno dočarao multi-dimenzionalni, upečatljiv lik Džeka Ričera, neophodna je doza neustrašivosti – ne samo u bukvalnom (Ričer često ulazi u tuče, što zahteva intenzivan kaskaderski posao), već i u širem smislu. Ričera slabo zanima šta ljudi misle o njemu, on je neobičan heroj, lik koga je vrlo nezgodno igrati, posebno zbog fanova knjige koji imaju svoju viziju toga kakav bi Ričer trebalo da bude. Tako da ne iznenađuje što je bilo potrebno sedam godina od prvog sastanka Čajlda sa producentom Donom Grejndžerom da njegova knjiga postane film.
„U ovom trenutku, moram da kažem da sam zadovoljan što je tako ispalo. Vrlo sam uzbuđen zbog ovog filma i iskreno, ni u jednom trenutku nisam bio zabrinut. Prodao sam prava pravim ljudima koji su odradili sjajan posao. Prošlo je toliko vremena jer je ekipa bila predana ideji da odradi sve kako treba. Čekanje se isplatilo jer je ovo ispao vrhunski projekat od prvog do poslednjeg minuta,“ kaže autor knjige, Li Čajld.
Film je zasnovan na knjizi „One shot“, devetoj iz serijala o Džeku Ričeru. Takva odluka je doneta jer je to najfilmičnija od svih knjiga. Ovaj roman ima nekoliko elemenata koji su bili važni za snimanje prvog filma. „Prvo, mislim da ima najbolji uvod za Ričera – sjajno je uvesti ga u radnju koja je već počela da se odigrava. Ali ono što je važnije, on se ovde suočava s moralnom dilemom. Ulazi u priču verujući u jedno, ali onda mora da shvati da ga činjenice upućuju na nešto potpuno drugo. Moraće da odluči da li će krenuti lakšim ili težim putem, i po toj odluci ćemo shvatiti zašto je Džek Ričer drugačiji od svih drugih filmskih heroja,“ kaže producent filma.
Film nosi glavni junak koga igra Tom Kruz.
„Stvarno smo želeli da se fokusiramo na glumca koji bi mogao da donese ozbiljno umeće i talenat kako bi ovo postala rola za pamćenje. I što je još važnije, neko ko bi mogao da iznese Ričerovu ličnost, koja je prilično specifična. Kad smo rekli Liju koga razmatramo za ulogu Ričera i kako smo došli do tog zaključka, on je bio oduševljen. Rekao je: ’Zašto ne bih želeo da najveća filmska zvezda igra lika kog sam ja stvorio?’“, kaže reditelj filma, Mekveri.
Za Kruza, Čajldov pristanak je bio ključan. „Vrlo sam osetljiv po tom pitanju. Ovo je Lijeva knjiga i Lijev lik. Njegov blagoslov mi je bio od krucijalne važnosti. Da ga nije dao, ne bih pristao da snimim ovaj film,“ kaže Kruz. Kruz je naravno bio oduševljen što će igrati Ričera, izuzetno bogate, upečatljive i jedinstvene prirode koji ima arhetipski kod časti.
„Ričer je sjajan lik. Nema mobilni telefon, nema i-mejl adresu. On je analogni čovek u digitalnom dobu. Nije na mreži. Plaća sve u kešu. Džek Ričer radi sve onako kako većina nas ponekad poželi da uradi. U tom smislu, on podseća na Prljavog Harija ili Džejmsa Bonda,“ kaže Kruz.
Iako Kruz ne liči fizički na Ričera kakav je opisan u knjizi, Čajld kaže da je Kruz uhvatio njegovu moralnu srž što je mnogo bitnije.
„Kruz je glumac likova u najbukvalnijem smislu. On se potpuno unosi u ulogu. Razumeo je Džeka Ričera. Projektovao je njegov ’vajb’. Ali jedini odgovor na sva pitanja je: ’Pogledajte film’. Garantujem vam da ćete izaći iz bioskopa misleći: ’Zašto sam se uopšte brinuo?’“, sumira Čajld.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!