Sunday, April 21, 2024
HomeBlueArt ShowEjmi Vajnhaus posthumno nominovana za BRIT nagradu

Ejmi Vajnhaus posthumno nominovana za BRIT nagradu

Škotska pevačica Emili Sande pridružila se članovima engleskog folk benda ”Mumford and Sons” i indi rok kvartetu ”Alt-J” sa po tri nominacije za britanske muzičke nagrade BRIT, ali najveće iznenađenje je to što je pokojna pevačica Ejmi Vajnhaus posthumno nominovana 18 meseci nakon smrti.
Vajnhausova je nominovana u kategoriji za najboljeg ženskog solo izvođača pored Sande, Džesi Ver, Palome Fejt i Bet for Lešiz (Nataša Kan). Album ”Liones: Hidden Treasures” je album njenih neobjavljenih pesama i demoa koji se našao u prodaji u decembru 2011. godine i našao se u samom vrhu britanskih top lista.
Otac pevačice hita ”Back to Black” Mič Vajnhaus rekao je da je on ”počastvovan zbog prve posthumne BRIT nominacije”.
– To dokazuje da njena muzika još uvek ima jak efekat na publiku sada i na generacije koje dolaze – dodao je on u saopštenju za javnost.
Drugo iznenađenje je to što su rok veterani ”Stonsi” nominovani u kategoriji za najbolji britanski živi nastup. Popularni kvartet vratio se na scenu na kratko tokom mini turneje u Londonu i SAD kako bi obeležio 50 godina postojanja benda.
Uprkos kritikama o visokim cenama karata bend je na kraju dobio pozitivne ocene publike i kritičara za prepune nastupe. Pevačica Sande je nominovana u kategorijama za najbolju britansku pevačicu, najbolji britanski singl ”Next to Me” i za nagradu Masterkard britanski album godine.
Među onima koji su takodje nominovani u kategoriji za najbolji album su i ”Mumford and Sons” koji su postigli uspeh i u Velikoj Britaniji i u SAD za album ”Babel” i ”Alt-J” za album ”An Awesome Wave”. U istoj kategoriji nalaze se i reper Plan B sa albumom ”llI Manors” i Paloma Fejt sa albumom ”Fall to Grace”. Dečački bend ”One Direction” nominovan je u kategoriji za najbolju britansku grupu zajedno sa ”Alt-J”, ”Mumford and Sons”, ”Muse” i ”The xx”.
Ceremonija dodele nagrada, na kojoj će nastupiti ”Muse”, Robi Vilijams, Sande, ”Mumford and Sons”, Ben Hauard i ”One Direction” biće održana 20. februara u londonskoj O2 areni. Ovogodišnje statue sa šarenim tačkama na beloj pozadini dizajnirao je Demijan Herst.
 
Izvor: 24sata

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!