Wednesday, June 19, 2024
HomeBlueElegantni IPS monitor

Elegantni IPS monitor

LCD monitori su u potpunosti zamenili stare modele sa katodnom cevi, ali i pored toga mnogi korisnici nisu upoznati sa svim karakteristikama svojih uređaja u koje svakodnevno gledaju i po nekoliko sati. Većini je bitno da je cena povoljna i da je prikaz zadovoljavajući, ali profesionalci obraćaju pažnju na mnoštvo detalja. Najvažniji je onaj o vrsti LCD panela koji se koriste pri izradi, budući da od toga zavise i drugi parametri. Za sada najkvalitetniji i najskuplji su IPS paneli i oni se koriste za vrhunske monitore namenjene profesionalcima.

Pored svih prednosti koje nudi IPS panel, kao što su veliki horizontalni i vertikalni uglovi vidljivosti, bogatsvo bojama, standardno osvetljenje ili LED osvetljenje, njegov, nedostatak je vreme odziva piksela koje se primećuje kod igranja dinamičnih akcionih igara.

Asus je iskoristio IPS panel za model VS239H koji će u kombinaciji sa moćnim pozadinskim LED osvetljenjem obradovati korisnike sjajnim karkateristikama i više nego povoljnom cenom. Sam monitor ima dijagonalu ekrana od 23 inča i odnos stranica od 16:9. Podržava Full HD rezoluciju (1920×1080 piksela), tako da je idealno rešenje za gledanje filmova I rad sa multimedijom. Kao i kod svih IPS panela horizontalna/vertikalna vidljivost je 178 stepeni. Probijanja po uglovima nema, kao ni bilo kakvih distirzija slike – pravi IPS panel!

Splendid Video Intelligence Technology sa kontrastom od 1000:1 (ASUS Smart Contrast Ratio 50.000.000:1), standardnim osvetljenjem od 250 cd/m2 i HDMI interfejsom daje izuzetno kvalitetnu sliku bogatu bojama, koje su kao da su iz prirode uzete. Snaga IPS panela se i krije u mogućnosti prikaza širokog spektra boja i u tome se zapravo i krije sva njegova snaga.

Pored svega navedenog tu su još i predefinisani režimi rada monitora (Scenery, Theater, Game, Night View, sRGB i Standard), kojim korisnici menjaju prikaz slike prema potrebama i uslovima radnog okruženja. Sva podešavanja vrše se putem intuitivnog višejezičkog OSD menija na koji je kompanija posebno ponosna. Inače, ASUS je dosta poradio na unapređenju OSD-a kod svojih monitora, pa su isti sada veoma jednostavni za korišćenje i pružaju korisniku sva setovanja odmah, tu na dohvat ruke!

Fizički gledano VS239H izgleda veoma elegantno i privlačno, a u slučaju nedostatka prostora može se lako okačiti na zid zahvaljujući ugrađenom nosaču. Za ono što nudi cena mu je sjajna, pa ako ste u potrazi za kvalitetnim, a povoljnim IPS monitorom od ovog modela nećete naći bolje.

Cena (sa PDV-om): oko 24.000,00 dinara

Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!