Friday, May 24, 2024
HomeBlueEpson EB-W22 projektor

Epson EB-W22 projektor


Pre par dana imali smo priliku da vam predstavimo EB-W18 projektor kompanije Epson koji je striktno namenjen za prezentacije i edukativne namene, i to kažemo sa posebnom namerom jer i danas ostajemo u tom segmentu obzirom da nam je na par dana druženja stigao model EB-W22. U osnovi radi se o identičnom projektoru kao što je EB-W18, s tim što EB-W22 donosi još bolji kvalitet slike i spada u nešto manje potrošače energije. Makimalno je jednostavan za montažu i ono što je jako važno nije zahtevan za održavanje.
Kao što možete videti sa fotografije EB-W22 je jedan krajnje kompaktan projektor skromnih dimenzija i male težine (2.6 kg). Krasi ga besprekorna izrada, doro izbalansiran OSD i mogućnost iniciranja opcionog Wireless modula, zahvaljujući kom može da komunicira sa najrazličitijim gedžetima i mobilnim uređajima. Kao što smo rekli dizajniran je za prezentacione sale, kancelarije i školske učionice, ali može biti i sasvim solidno rešenje za fakultetske amfiteatre, kao i veće dobro zamračene sale.
Maksimalna radna rezolucija kojom operiše EB-W22 projektor je 1280×800 piksela i to pri odnosu stranica od 16:10. Takav potez proizvođača nije nikakvo iznenađenje obzirom da je i u svetu prezentacionih projektora odnos stranica od 4:3 odavno postao nezanimljiv. Kvalitet prikaza je sa druge strane vrhunski – svi pigmenti su maksimalno verno reprodukovani dok je detaljnost na nivou najskupljih multimedijalnih projektora. To se najbolje vidi kod prezentacija sa izraženim HD video sadržajima koji na platnu izgledaju veoma moćno tj. krajnje privlačno i realno.
U odnosu na slična konkurentska rešenja velika prednost EB-W22 projektora (pored dobre slike) krije se i u odličnoj povezivosti, ali i opcionoj mogućnosti komunikacije sa mobilnim uređajima preko Wireless adaptera koji se dodatno kupuje. Isti doduše nije baš previše povoljan (oko 20.000,00 dinara), međutim korisnike koji stalno drže prezentacije može lišiti muka sa žicama, a realno gledano bežična komunikacija je i totalno “in” u poseldnjih desetak godina. I to bi u nekim kraćim crtama bila priča o EB-W22 projektoru koji je već neko kraće vreme dostupan i na našem tržištu. Cena mu je za ono što nudi korektna, odnosno tek je nešto viša u poređenju sa EB-W18 modelom i upravo zbog nje od nas dobija preporuku više.
Cena (sa PDV-om): Uzorak
Kontakt: EWE, www.ewe.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!