Monday, May 20, 2024
HomeBlueEpson L1300

Epson L1300


Kompanija Epson nedavno je predstavila novu generaciju A3+ štampača ovoga puta baziranu na kontinuiranom dotoku mastila ili takozvanoj CISS tehnologiji. U ponudi kompanije je nekoliko A3+ modela, a jedan od njih je printer oznake L1300 koji predstavlja osvnovnu verziju CISS štampača, ali dovoljnu da zadovolji i potrebe zahtevnijih korisnika. Radi se konkretno o kompaktnom printeru odličnih radnih karakteristika koji spaja kvalitetnu i ekonomičnu štampu.
Kao što smo napomenuli L1300 predstavlja kompaktni A3+ CISS štampač odličnih radnih karakteristika. Baziran je na CMYK sistemu (plava, ljubičasta, žuta i crna) štampe i u stanju je da ponudi vrhunske grafičke i kombinovane (grafika + tekst) otiske po izuzetno povoljnoj ceni. Sa njim je moguće odštampati i fotografije, ali mu to nije primarna namena jer za postizanje profi foto otisaka potrebno je mnogo više od četiri osnovne boje.
Srce ovog naprednog CISS printera čini Micro Piezo glava za štampanje koja formira kapljicu maksimalne veličine od 3pl. Upravo zbog toga tekstualni i grafički otisci dobijeni sa L1300 štampačem izgledaju veoma detaljno i poprilično realistično što se ne može reći za iste te otiske dobijene štampanjem sa tradicionalnim inkjet štampačima. Prelazi kod grafičkih otisaka su veoma prijatni za oči, dok je popunjenost mastilom na zavidnom nivou.
Pored vidljivo boljeg kvaliteta štampe L1300 donosi i dosta povoljniju štampu koja u slučaju kompleksnih grafika može biti i nekoliko desetina dinara povoljnija što uopšte nije zanemarljivo pogotovo za kancelarije i radna okruženja koja imaju veće mesečne potrebe za A3 i A3+ štampom. Takođe sa ovim CISS printerom je moguće uštedeti i kod štampe čistog teksta, ali je ona na nešto manjem nivou u odnosu na uštedu koja se postiže kada se štampa grafika.
Veoma važna stvar kod L1300 CISS printera je i činjenica da isti spada i u grupu rešenja koja veoma brzo formiraju otisak, čak i kada se štampa pokrene iz maksimalno podržane radne rezolucije (5760×1440 piksela). Konkretno za jedan minut, tj. 60 sekundi moguće jedobiti do 30 mono otisaka iz osnovnog moda štampa, dok je broj kolornih skoro duplo manji (oko sedamnaest otisaka).
Od ostalih bitnih karakteristika L1300 printera izdvajamo i to da nije zahtevan po pitanju održavanja, kao i da u radu pravi minimalan stepen buke. Jedna od retkih mana mu je skroman kapacitet ulazne fioke (oko 100 listova), ali L1300 nije jedini A3+ štampač na tržištu koji ima ovaj problem – sa njime se suočavaju gotovo svi printeri ovog tipa. Realno gledano kada se podvuče crta na sve što nudi L1300 možemo reći da je on jedan od najboljih A3+ printera za grafiku koji se može naći na tržištu, a što je jako važno očekuje se da ga prati i sasvim razumna cena.
Cena (sa PDV-om): Uzorak
Kontakt: EWE, www.ewe.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!