Saturday, May 25, 2024
HomeBlueEpson L1800 ITS - za vrhunske fotografije!

Epson L1800 ITS – za vrhunske fotografije!


Epson je sa L1800 ITS printerom napravio veliki iskorak napred u svetu moderne i postojane foto štampe većeg formata, a isti se od nedavno može kupiti in a domaćem tržištu. Istina gledano na prvu loptu preskup je, ali nakon višemesečne štampe fotosa isplati se nakon čega donosi čistu zaradu…
Već smo napomenuli (između redova) da je Epson L1800 definisao kao foto A3+ štampač s tim da je isti koncipirao kao jedno kopaktno rešenje. Ovaj štampač operiše sa čak šest mastila (C, M, Y, Bk, LC i LM) i spada u klasu profi rešenja specijalno optimizovanih za malu potrošnju mastila i postizanje vrhunskih rezultata. Tako na primer A3+ fotografija odštampana sa njim u punoj rezoluciji (5760×1440 piksela) košta i do 200 dinara manje u odnosu na štampanje tradicionalnim inkjet A3+ štampačima ili da je ista formirana u nekoj od lokalnih foto laboratorija. Ono što je međutim mnogo važnije jeste da se dobijeni otisci gotovo trenutno suše i mogu da ostanu nepromenjeni i preko 100 godina ukoliko se adekvatno skladište.
Kvalitet dobijenih otisaka je očekivano na najvišem mogućem nivou – svi pigmenti su prema testovima gotovo besprekorno reprodukovani, dok je detaljnost iznad očekivane. Prelazi su umereni i veoma prijatni za oči što je izuzetno važno za fotografije bilo kog tipa. Prema navodima proizvođača L1800 može da izvuče maksimalno verne boje čak i u najniže podržanim rezolucijama, mada ukoliko spadate među profesionalce ili zahtevnije fotografe to vam ne preporučujemo jer se dosta gubi na detaljnosti koja je važna kako bi se dobila jasna i “punija” fotografija. Sasvim logično L1800 je vrhunsko rešenje i za print grafike i grafičkih objekata, kao i za štampu kombinovanog materijala.
Epson je sa lansiranjem L1800 printera još jednom pokazao i dokazao da je vodeća kompanija u oblasti dizajniranja profi foto štamparskih rešenja većeg formata. Ovaj kompaktni, ali veoma moćan ITS A3+ printer zadovoljiće potrebe čak i okorelih foto profesionalaca kako po pitanju reprodukcije boja tako i u smislu brzine štampe i ekonomičnosti. Jedino što ovom modelu nedostaje da bi se u svakom pogledu izdigao iznad konkurecije jeste nešto veći kapacitet ulazne fioke, kao i dodatni USB port za direktnu štampu, ali to u biti zahteva nešto drugačiju organizaciju kontrolne table i bolje rešen noseći sistem. Sve u svemu Epson L1800 u ovom momentu predstavlja jedan od pet najbolja foto A3+ printera na svetu!
Cena (sa PDV-om): 72.215,00 dinara
Kontakt: EWE, www.ewe.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!