Wednesday, May 22, 2024
HomeBlueEpson L550

Epson L550

Epson je kompanija sa veoma dugom tradicijom u dizajniranju i proizvodnji inkjet printera i multifunkcijskih uređaja, a poslednjih par godina posvećana je razvoju i unapređenju CISS (sistem kontinuiranog dotoka mastila) tehnologije na kojoj je bazirala većinu svojih komericijalnih i kancelarijskih  mlaznih rešenja. Mi vam iz meseca u mesec predstavljamo one najzanimljivije i dostupne na našem tržištu, a za danas smo izdvojili model L550 koji predstavlja jedan od najboljih u svojoj klasi.

Epson L550 štampa, kopira i skenira, ali pored toga donosi i mogućnosti faksiranja, kao i snažan ADF blok za brzo i lako kopiranje velikog broja dokumenata. Maksimalna brzina štampe koju postiže u radu kreće se u okvirima od oko 20 kolornih otisaka u minuti iz Draf moda, dok je broj monohromatskih stranica daleko veći (38 otisaka). Kvalitet štampe je očekivano fantastičan – pigmenti su potpuno prirodni, dok je detaljnost i popunjenost karaktera mastilom na veoma visokom nivou. Isto možemo reći i za kopije, koje su doduše u pojedinim modovima nešto agresivnije (napadnije), ali to se sve može fino regulisati iz drajvera.

L550 koristi četiri rezervoara za mastila (CMYK model) i oslanja se Epson Dye Ink boje. Veoma je mali potrošač i u stanju je da formira veoma mali kapljicu. Operiše maksimalnom radnom rezolucijom od 5760×1440 piksela i odlično se snalazi sa najrzličitijim vrstama papira. Zbog prisustva ADF bloka L550 je nešto teži ali ako zatreba nije problem ni da se premesti sa jedne lokacije na drugu.

Kao predstavnik više klase CISS uređaja L550 je opremljen i mrežnim adapterom, a poseduje i lepo rešenu kontrolnu tablu preko koje možete upravljati svim njegovim funkcijama. Lako se održava i dolazi sa odličnom drajverskom i softverskom podrškom za sve aktuelne Windows i Mac platforme. Na našim testovima odlično se pokazao u radu sa tekstualnim i grafičkim dokumentima, a može da bude i solidno rešenje za štampanje fotosa. Uslovno rečeno jedina mana mu je nešto viša cena po kojoj se nudi, ali ako malo više štampate veoma brzo se isplati – već kroz par meseci!
Cena (sa PDV-om): 52.536,00 dinara
Kontakt: EWE, www.ewe.rs

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!