Wednesday, April 17, 2024
HomeBlueEpson projektori - za korak ispred drugih

Epson projektori – za korak ispred drugih


O popularnosti projektora nije potrebno previše govoriti dovoljno je samo napomenuti da su se u proteklih par godina po prodaji opasno približili prometu skupih televizora. To uoopšte nije nelogično obziron da većina naprednih projektora nudi veoma dobar prikaz slike, fantastičnu reprodukciju boja i maksimalan komfor u radu. Kompanija Epson je na ovom polju jedan korak ispred ostalih, kako po pitanju reprodukcije boja i detaljnosti, tako i u smslu kvaliteta osvetljenja i jasnoće slike. Šta to konkretno Epson projektore čini drugačijim od ostalih…
Besprekorno optimizovano osvetljenje
Bez kvalitetnog i dobrog osvetljenja nema vrhunske slike, odnosno nema detaljne i kristalno jasne projekcije. Epson je u želji da postigne što bolje osvetljenje razvio CLO tehnologiju koja omogućava da slika iz svih uglova izgleda svetlo, jasno i prijatno za oči. Snop svetla koji pada na platno je ujednačen i to je u suštini glavna prednost Epson-ove CLO tehnologije. Pomenuta ujedno neopterećuje previše lampu tako da je životni vek iste prilično dug.

Prirodnost boja
Prirodnost boja je jedna od najbitnijih stvari kod projektora i Epson je već duži niz godina apsolutni gospodar na ovom polju. Međutim, pomenuta kompanija je pre nekoliko godina odlučila da ode korak dalje od svih i maksimalno je usavršila svoju 3LCD tehnologiju po kojoj je danas i poznata. Ista omogućava besprekoran prikaz boja, ali i njihovu odličnu vidljivost bez obzira iz kog ugla se gledaju filmovi ili prezentacije.
U osnovi 3LCD tehnologija je donela do 10 puta bolju sliku, tj. bolju reprodukciju boja u odnosu na bilo koju tehnologiju koju danas možemo naći kod konkurentskih modela. Upravo zbog toga Epson je u više navrata do sada osvajao najprestižnije svetske nagrade za prikaz i reprodukciju boja. O besprekornoj reprodukciji boja sa Epson-ovim projektorima dosta govori i podatak da se većina svetskih filmova na velika platna upravo projektuje sa njih.
Odlična detaljnost
Dobra detaljnost je jedan od ključnih faktora visokog kvaliteta prezentovanog materijla i Epson je i na ovom polju korak ispred drugih, a tajna se krije u kombinovanju vrhunskih tehnologija, najnovije elektronike i 3LCD tehnologije čime se dobija čista, jasna i veoma detaljna slika. Skuplji Epson-ovi projektori namenjeni prezentovanju multimedije poseduju i procesorska jezgra za povećavanje nivoa detaljnosti  što dodatno utiče da kvalitet slike bude besprekoran.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!