Saturday, April 20, 2024
HomeBlueEpson razvija nove energetski efikasne real-time module za satove

Epson razvija nove energetski efikasne real-time module za satove

Seiko Epson korporacija (“Epson,” TSE: 6724) najavljuje razvoj RX-4035SA/LC i RX-8035SA/LC “real-time” modula za satove – jedinica koje su dizajnirane da budu kompatibilne sa primarnim i sekundarnim baterijama, kondenzatorima i raznim drugim izvorima energije. Kompanija planira da počne sa prihvatanjem narudžbina krajem jula. Masovna proizvodnja se najavljuje od avgusta za RX-8035SA, a za RX-4035SA/LC i RX-8035LC od oktobra.
Kako je svest javnosti o potrebi za čuvanjem energije sve veća, proizvođači su ubrzali korake koje su preduzeli kako bi smanjili potrošnju energije elektronskih uređaja. Ovaj trend je podstakao proširenje upotrebe “real-time” satova koji održavaju tačno vreme prikazano na elektronskim uređajima umesto mikrokontrolera (koji efikasno internalizuju funkciju prikazivanja vremena), zbog sposobnosti takvih satova da prikazuju tačno vreme uz minimalnu potrošnju energije.
Konvencionalni “real-time” satovi koriste specijalizovana eksterna integrisana kola koja održavaju rad sata u slučaju prekida veze između električnog uređaja i izvora energije. Međutim, ovo može prouzrokovati smanjenje autonomije baterije, što zahteva rešenje usmereno ka manjoj potrošnji energije i većoj efikasnosti. Kako bi odgovorio na ove potrebe, Epson je razvio RX-4035SA/LC i RX-8035SA/LC, module za “real-time” satove sa ugrađenom funkcionalnošću prelaska sa jednog izvora energije na drugi, što obezbeđuje ekstremno mali procenat rasipanja energije i padove napona, dok istovremeno optimizuje energiju baterije.
Epsonovi novi proizvodi imaju sledeće karakteristike:
• Pored suvih i dopunjivih baterija, funkcija prelaženja sa jednog izvora na drugi u ovom modulu kompatibilna je sa dvoslojnim električnim kondenzatorima koji su pogodni za korišćenje u energetski efikasnim “real-time” satovima.
• Takođe je uključena funkcija za beleženje događaja koja održava realno vreme u elekrtonskim uređajima čak i prilikom padova sistema koji se dešavaju noću, tokom praznika ili drugih nepovoljnih okolnosti. Takođe su prisutna dva terminala sa ugrađenim kolima protiv zveckanja, koja omogućavaju beleženje individualnih događaja u trajanju od nekoliko godina do nekoliko sekundi.
• Ovi moduli su opremljeni dvojnim alarmima i satom, koji ostvaruju potrišnju energije od 350nA (Typ.) za SA komplet i 400nA (Typ.) za LC komplet.
Za tačnost sata, u normalnim temperaturnim uslovima, mogu se dodeliti dva različita nivoa tačnosti – u okviru 13 sekundi ili jedne minute mesečno.
• RX-4035SA/LC je kompatibilan sa SPI interfejsom, dok je RX-8035SA/LC kompatibilan sa I2C-Bus interfejsom.
Ova serija ‘real-time’ modula za satove konstruisana je da doprinese smanjenju potrošnje energije u električnim uređajima, dok istovremeno obezbeđuje precizne informacije o vremenu. Podstaknut ovim otkrićem, Epson je rešio da nastavi sa dobrim ugledom kao vodeća kompanija koja proizvodi kvarcne uređaje, koja nastoji da svojim korisnicima ponudi još bolju podršku za bezbednost, ugođaj i bezbrižnost.
 
Ovde možete pogledati glosar i primarne karakteristike ovih proizvoda:
http://global.epson.com/newsroom/2012/pdf/120625.pdf
Za više detalja o RX-4035SA, molimo vas da posetite sledeću stranicu:
http://www.epsontoyocom.co.jp/english/product/RTC/set01/rx4035sa_lc/index.html
Za više detalja o RX-8035SA, molimo vas da posetite sledeću stranicu:
http://www.epsontoyocom.co.jp/english/product/RTC/set03/rx8035sa_lc/index.html
 
Za više informacija o dostupnim proizvodima možete se obratiti zvaničnom distributeru Epson proizvoda u Srbiji, kompaniji Ewe Comp, na: www.ewe.rs.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!