Friday, May 24, 2024
HomeBlueEpson razvija nove Ultimicron panele za elektronska tražila

Epson razvija nove Ultimicron panele za elektronska tražila

Seiko Epson korporacija razvila je nove HTPS TFT kolor panele za elektronska tražila koja se koriste za polu-profesionalne i napredne DSLR foto aparate. Novi paneli po prvi put su predstavljeni na Epsonovom štandu na sajmu Photokina 2012. koji je održan u Kelnu u Nemačkoj od 18. do 23. septembra.
Epsonov najnoviji Ultimicron panel nudi rezoluciju i verodostojnost koja je neophodna za fokusiranje slike uz sposobnost kreiranja finih gradacija i prirodne mekoće. Dodatno, upotreba filtera za boje sprečava nedoslednosti u boji koje se dešavaju sa drugim sistemima prilikom snimanja brzih pokreta i prilikom horizontalne rotacije statične kamere.
Sa svega 0.48 inča po dijagonali, novi panel nudi XGA rezoluciju (1024 x 768) za crvenu, zelenu i plavu boju i ukupno 2.36 megapiksela.  Ovo je najnoviji dodatak Epsonovoj obnovljenoj ULTIMICRON serijii, koja već uključuje SVGA panel dijagonale 0.47 inča i QHD panel dijagonale 0.52 inča.
“Izuzetno nam je drago što smo obogatili našu seriju Ultimicron”. Izjavio je Nobujuki Šimotome, zamenik operativnog direktora odseka za proizvode za vizuelizaciju u kompaniji Epson. “Sa superiorno jasnim slikama koje su verne originalu, elektronska tražila su postala značajan element laganih, kompaktnih digitalnih foto aparata. Epsonov novi panel je idealan za sve veći broj korisnika koji žele sve veće rezolucije i još bolje iskustvo sa njihovim foto aparatima.”
Elektronska tražila i Epsonova Ultimicron serija
Elektronska tražila su mali prozori koji služe za pronalaženje predmeta fotografije u digitalnim foto aparatima sa jednim sočivom i kamkorderima koji koriste LCD ekrane. Epsonova Ultimicron elektronska tražila imaju prednosti kako zbog visoke rezolucije tako I zbog toga što su veoma kompaktna. Ovo olakšava proizvođačima da proizvode kompaktne foto aparate i korisnike koji žele da fokusiraju foto-aparat dok fotografišu.
Za više informacija o prednostima HTPS panela, posetite:
http://global.epson.com/products/htps/
Za više informacija o Ultimicron proizvodima, posetite:
http://global.epson.com/products/htps/ultimicron/
Za više informacija o dostupnim proizvodima možete se obratiti zvaničnom distributeru Epson proizvoda u Srbiji, kompaniji Ewe Comp, na: www.ewe.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!