Friday, May 24, 2024
HomeBlueEpson WorkForce DS-5500

Epson WorkForce DS-5500

Nakon dužeg vremenskog perioda ponovo imamo priliku da se družimo sa jednim modernim poslovnim skenerom, ovoga puta kompanije Epson. Njegova oznaka je WorkForce DS-5500 i u osnovi predstavlja jedno jako brzo i veoma kvalitetno rešenja za skeniranje najrazličitijih poslovnih dokumenata – uglavnom za protrebe arhiviranja. Može da posluži i za neko bazično skeniranje fotografija, ali to mu aposlutno nije primarna namena.

U dizajnerskom pogledu WorkForce DS-5500 predstavlja jedan potpuno sveden poslovni skener bez bilo kakvih detalja na sebi i sa relativno jako skromnom kontrolnom tablom – bez displeja. Međutim ispod njegove haube krije se neočekivano brz prenosni mehanizam koji u okviru jednog minuta (iz osnovnog moda) može da iskenira do 7.5 stranica A4 formata bilo da su u kolornog ili crno-belog tipa.
Ono što je nama ipak mnogo bitnije je kvalitet skeniranih dokumenata za koji možemo reći da je na jako visokom nivou, pogotovo u maksimalno podržanoj rezoluciji (1200×1200 dpi). Sve boje su veoma, veoma verno reprodukovane u odnosu na original, a crna je zaista crna, kao i sve sive nijanse, – bar su tako rekli Altona i Mikro testovi. Sa druge strane ono što ovom skeneru nedostaje je malo bolja konektivnost pošto se sa računarima povezuje isključivo preko USB 2.0 veze.
Ono što nikako ne smemo da zaboravimo je sjajna softverska podrška koja prati WorkForce DS-5500, ali generalno gledano svi Epson-ovi skeneri je imaju, kao i krajnje jednostavno održavanje. Cena mu je takođe sasvim korektna za ono što nudi, zbog čega verujemo da će se veoma dobro prodavati u svojoj klasi.
Cena (sa PDV-om): 77.900,00 dinara
Kontakt: EWE, www.ewe.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!