Monday, May 20, 2024
HomeBlueArt ShowEric Prydz predvodi nova imena na Dance Areni

Eric Prydz predvodi nova imena na Dance Areni

Programu EXITove Dance Arene, jedne od tri najbolje diskoteke na svetu prema izboru prestižnih svetskih medija, pridružuje se još jedna superzvezda elektronske muzike – Eric Prydz. I to nije sve, nova imena na Dance Areni su i Amé b2b Dixon, Scuba live i Kate Boy.
Vodeće ime švedske DJ scene Eric Prydz, je postao poznat najširoj publici nakon 2,5 miliona prodatih primeraka velikog hita „Call On Me“, koji je postao broj jedan na muzičkim listama širom sveta, sa preko 50 miliona Youtube pregleda. Eric je jedini DJ koji je dobio priliku da sarađuje sa grupom Pink Floyd i to na remixu njihove najpoznatije pesme „Another Brick In The Wall“. Ovaj remix ga je opet doveo na vrh svetskih top lista, a definitvna potvrda kvaliteta došla je sa singlom „Pjanoo“, trećem u nizu „smash“ hitova kojima je osvojio svet.
Eric Prydz je jedan od retkih DJeva i producenata koji je uspeo da ostvari veliki uspeh i na underground i na komercijanoj muzičkoj sceni, a osim što je sjajan DJ, osnivač je i tri diskografske kuće – Mousville, Pryda i Pryda & Friends. Raznovrsnost imena pod kojima nastupa kao Cirez D, Pryda i Moo ukazuje na njegovo istraživanje različitih pravaca elektronske muzike. Poznat po tome da „radi“ za publiku, Eric Prydz najavljuje spektakl na Dance Areni EXITa 2013.
„Back to back“ nastupi na Petrovaradinskoj tvrđavi su se pokazali kao zaštitni znak Dance Arene, pa će EXIT nastaviti sa ovom tradicijom uz nastup koji će izvesti Amé i Dixon. Kao učenici Chicago house i Detroit techno muzikičke škole, predstaviće publici EXITa svoj veliki hit „Where We At“. Posle Majamija, Ibice, Singapura i Londona, premijerno će izvesti svoj šou pred publikom Dance Arene.
Deo EXIT R:Evolucije postao je i Scuba, koji na Dance Arenu dolazi kao jedan od predvodnika fuzije nemačke i britanske elektro scene. Paul „Scuba“ Rose, DJ i producent za koga nema granica u muzici, sa svojim trećim albumom „Personality“ napravio je veliki iskorak kombinujući tehno, haus i trens sa neizbežnim elementima dabstepa, kojim se ranije bavio. Scuba, koji će na EXITu 2013 nastupiti u Live varijanti, zauvek je obeležio noćni život Berlina brisanjem linija između žanrova, spajajući do tada nespojivi dubstep i tehno, što mu je donelo armiju fanova na globalnom nivou. Publika EXIT festivala će ove godine saznati i zašto ga porede sa sastavom Magnetic Man, jer sa sobom donosi sveži pogled na elektronsku muziku, koju kombinuje sa bubnjevima i gitarama u želji da je na taj način približi mainstream publici.
Najavljeni od čuvenog Billboarda kao najbolja nova letnja muzička atrakcija Kate Boy trenutno predstavljaju jedan od najaktuelnijih elektro pop sastava na sceni. Publika Dance Arene imaće ekskluzivnu priliku da prisustvuje njihovom živom nastupu, koji čini australijska pevačica Kate Akhurst i trojica švedskih producenata, Hampus Nordgren Hemlin, Markus Dextegen i Oskar Sikow Engström. Elektro pop koji po senzibilitetu podseća na muziku Fever Ray osvojiće srca EXITove publike.
Pogledajte promotivni spot za najavljene izvođače na zvaničnom Youtube kanalu EXIT festivala:

Zvezde koje su potvrdile svoj dolazak na EXIT 2013 su Atoms For Peace, Snoop Dogg Aka Snoop Lion, Fatboy Slim, Bloc Party, Eric Prydz, DJ Fresh live, Dubfire, Seth Troxler, Pan-Pot, SKisM, Friction & Linguistics, Scuba live, Âme b2b Dixon, Inspector Dubplate, Matador live, Subb An & Adam Shelton, Apollonia, Brookes, Brothers, Ana Popovic Band, Prong, Delilah, The Prototypes, Dub Phizix & Strategy, Deniz Kurtel, a mnoge druge najave tek slede!
Trenutno aktuelna cena petodnevne ulaznice za predstojeći Exit festival iznosi 5.990 dinara, i mogu se kupiti na Gigstix.com kao i na Gigstix prodajnim mestima u Novom Sadu, Beogradu, Subotici, Čačku, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Zemunu i Novoj i Staroj Pazovi.
Studenti i srednjoškolci mogu da kupe petodnevne ulaznice sa popustom od 55% za 5.490 dinara na Gigstix prodajnom mestu u Pariskom magazinu u Novom Sadu. Svi koji nisu iz Novog Sada treba da pišu na tix@gigstix.com. Pratite redovno Exitfest.org, jer u narednom periodu slede objave novih imena.
 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!