Saturday, April 20, 2024
HomeBlueEWE Richland 6800 – desktop za dobru zabavu!

EWE Richland 6800 – desktop za dobru zabavu!

Iz kompanije EWE stiže nam još jedan vrhunski računar – EWE Richland 6800 kome osovu čini jedan od trenutno najbržih AMD-ovih procesora – A10-6800K (4.1GHz, turbo mod 4.4GHz) po kome je i dobio naziv. Radi se o četvorojezgarnom procesoru poslednje generacije koji pored vrhunskih brzinskih performansi donosi i sjajne grafičke mogućnosti jer u sebi poseduje integrisan Radeon HD 8670D akcelerator koji je u stanju da odradi i ozbiljnije grafičke procese i podigne nivo uživanja u multimediji na najviši mogući nivo. Međutim, to nije sve što ovaj procesor može da ponudi – ako mašini u kojoj se on nalazi dodate jednu odvojenu Radeon grafičku karticu poslednje generacije dobićete moćan multimedijalni i gejming računar čime će vam se otvoriti prostor da uživate u najnovijim igricama i 3D video naslovima. Gde se onda krije caka? APU (Accelerated Processing Unit)? Da pogodili ste tajna je u APU-u. A šta je zapravo APU pitate se verovatno. Mi smo vam nedavno dali odgovor na ovo pitanje, ali nije zgore da opet pojasnimo značenje ove AMD-ove tehnologije.

Accelerated Processing Unit
APU (najprostije rečeno) predstavlja integraciju novih AMD A4, A6, A8 ili A10 procesora sa DX 11 grafičkim akceleratorom (dva u jedan kako bi naš narod rekao), a sve sa željom da se kupcima ponude moćnije karakteristike i daleko komforniji rad. Velika prednost u celoj priči krije se zapravo u krajnjoj kombinaciji koju dobijate kada neki od novih AMD A4, A6, A8 ili A10 procesora uparite sa nekim moćnim AMD Radeon akceleratorom –  e, tada počinje glavna zabava. Korisnik sa takvom kombinacijom može dobiti i do 40% bolje radne karakteristike uz maksimalnu stabilnost sistema i veoma tih rad. I to nije sve – grafika i specijalni efekti u modernim igricama izgledaju mnogo bolje, a uz neki dobar monitor postiže se i fenomenalna detaljnost.
Mašina na testu
Kao što smo napomenuli na početku ovog teksta EWE Richland 6800 PC je opremljen A10-6800K procesorom, a njemu u postizanju vrhunskih performansi pomaže 8GB Kingston-ove HyperX radne memorije koja radi na taktu od 2400MHz i SATA III HD od 1TB koji se pokazao kao odlično rešenje za skladištenje informacija i potpuno prati karakteristike ostatka konfiguracije.
Sve core kompnente sinhronizuje FM2-A85XA-G65 matična ploča kompanije MSI, a za napajanje se brine izvor snage 500W koji se nalazi u ThermalMaster TM300 kućištu. Od ostalih hardverski bitnih karakteristika važno je istaći prisustvo DVD rezača, kao i sasvim solidne periferije (tastatura i miš) koja će vam omogućiti maksimalan komfor tokom rada za ovim desktop PC-jem.
Kompanije EWE testirani računar ne isporučuje sa OS-om, ali toplo preporučuje da razmislite o Windows 8 platformi jer je ovaj desktop za nju specijalno i optimizovan.
Zaključak
Kompanija EWE je ovog leta još jednom pokazala da u saradnji sa AMD-om zna da dizajnira odlične desktop računare u svim kategorijama. EWE Richland 6800 PC se posebno izdvaja zbog odlično izbalnsiranih komponenti i veoma, veoma stabilnog i tihog rada. Isti je odradio sve zadatke koji smo postavili ispred njega i to veoma brzo i lako, ali ono što vam ipak toplo preporučujemo je da mu dodate jednu odvojenu Radeon karticu novije generacije jer ćete pod prstima osetiti jedno potpuno novo multimedijalno iskustvo.
Cena (sa PDV-om): Uzorak
Kontakt: EWE, www.ewe.rs

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!