Friday, May 24, 2024
HomeBlueEWE Vision – desktop za sve!

EWE Vision – desktop za sve!

AMD je kompanija koja je poslednjih nekoliko godina izbila u prvi plan zahtevnijih “konzumenata” računara i svetskih IT medija zahvaljujući besprekornoj ooptimizaciji svojih notebook i PC mašina. Zapravo, glavni razlog ogromne popularnosti AMD-ovih računara krije se u Accelerated Processing Unit-u (jedinica za ubrzanu obradu), koji je ranije bio poznat pod imenom Fusion. U osnovi Accelerated Processing Unit (u daljem tekstu APU) za glavni zadatak ima da obezbedi bolje radne i grafičke performanse uz daleko manju potrošnju energije. Ali šta je APU?

APU (najprostije rečeno) predstavlja integraciju novih AMD A4, A6 ili A8 procesora sa DX 11 grafičkim akceleratorom (dva u jedan kako bi naš narod rekao), a sve sa željom da se kupcima ponude moćnije karakteristike i daleko komforniji rad. Velika prednost u celoj priči krije se zapravo u krajnjoj kombinaciji koju dobijate kada neki od novih AMD A4, A6 ili A8 procesora uparite sa nekim moćnim AMD Radeon akceleratorom –  e, tada počinje glavna zabava. Korisnik sa takvom kombinacijom može dobiti i do 40% bolje radne karakteristike uz maksimalnu stabilnost sistema i veoma tih rad.
Mi smo početkom ove godine imali priliku da vam predstavimo par AMD APU baziranih desktop mašina i ono što je nama lično bilo veoma zanimljivo je činjenica da je za male novce moguće dobiti vrhunski PC odličnih radnih i gejming performansi. Ali tu nije kraj iznenađenjima jer je AMD danas predstavio novi A4 procesor koji donosi još bolje radne karakteristike, a cenovno je veoma, veoma prihvatljiv. Kompanija EWE je prva u regionu imala priliku da isti implementera u svoju desktop mašinu pod imenom EWE Vision i evo kakve je utiske ista ostavila na nas…

Srce EWE Vision mašine čini novi dvojezgarni A4-4000 procesor koji radi na taktu od 3200MHz, odnosno 3.2GHz, što je i više nego dovoljno za obavljanje i najzahtevnijih procesa (prelom grafike, obrada video sadržaja, igranje igrica…). Pomenutom u radu pomaže 4GB Kingston-ove HyperX memorije i AMD Radeon 7480D GPU sa 1GB sopstvenog RAM-a. Upravo zbog ove tri komponente EWE Vision je idealna PC mašina za sve namene – od obavljanja svakodnevnih poslova do igranja igrica. Od ostalih bitnih komponenti testirane izdvajamo i Gygabyte-ovu GA-F2A75M-HD2 matičnu ploču koja važi za jednu od najboljih na tržištu, kao i veoma tiho Spire CoolBox kućište sa napajanjem od 500W. EWE, EWE Vision PC isporučuje i sa kvalitetnim mišom i komfornom tastaturom što dodatno utiče na lakši i lepši rad sa istom.
Utisci
EWE Vision PC je jedan ozbiljan desktop računar koji će bez problema i veoma tiho odgovoriti na sve zahteve koje postavite ispred njega. Najveća prednost mu je sirova snaga koju isporučuje, kao i odlične grafičke karakteristike zbog kojih će (sasvim sigurno) osvojiti veliki broj kupaca. U odnosu na slična konurentska rešenja znatno je i manji potrošač energije, a što je jako važno i cenom je više nego atraktivan. Apsolutna preporuka!
Cena (sa PDV-om): 23.999,00 dinara
Kontakt: EWE, www.ewe.rs

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!