Monday, May 20, 2024
HomeBlueFantastični APC BE UPS-evi

Fantastični APC BE UPS-evi

Problem koji je ovih dana zadesio neke delove Srbije zove se havarija strujne mreže i nije uopšte naivan, naročito ako tokom dana ima mnogo isključenja i uključenja sistema. Zamislite samo koliki je to šok za električne uređaje?!

Kako bi smo vam najbolje objasnili  šta se u takvim situacijama dešava daćemo vam jedan banalan primer – zamislite da vas neko jako udari i vi padnete. Nakon kraćeg vremena bićete u stanju ponovo da ustanete i manje-više normalno funkcionišete. Taman dođete malo sebi, a vi opet doživite udarac, pa ustanete i tako nekoliko puta. Mala je verovatnoća da ćete nakon nekoliko takvih potresa normalno moći da se krećete, a postoji i velika bojazan da pojedini organi krenu da rade smanjenom funkcijom ili pak potpuno otkažu. E tako nešto se upravo dešava i električnim uređajima kada dođe do čestih dizbalansa u električnoj mreži. Na vašu sreću rešenja postoje i za takve situacije, a zovu se APC off-line besprekidna napajanja.

Namerno smo u tekstu spomenuli APC brend pošto iza njega stoji višedecenijsko iskustvo i verovatno najbolji portfolio uređaja za kućnu upotrebu. U ovom prvom druženju sa APC-om upoznaćemo vas sa BE familijom UPS-eva koja je na našem tržištu najpopularnija.

BE porodica UPS-eva (BE 550G-GR, BE 700G-GR, BE325-GR i BE400-GR) je specifična po tome što ima širi opseg primene (kuća, kancelarija, manja radna okruženja…), a svi dostupni modeli su izvedeni u formi uređaja sa više strujnih utičnica. U slučaju preopterećanja mreže ili većih oscilacija u napajanju BE UPS-evi će se sami ugasiti i na taj način zaštiti uređaje sa kojima su povezani. Sjajna stvar je da u takvim situacijama nema potrebe za menjanjem osigurača na UPS-u (kod starijih modela osigurači na UPS-evima su odlazili), već kada se napajanje stabilizuje UPS sam krene normalno da napaja uređaje.

APC BE upsevi pored obezbeđivanja maksimalne stabilnosti električnih uređaja nudi i punu bezbednost telefonskog/mrežnog priključka tako što štite i telekomunikaciona infrastruktura.

Prilikom zamene baterija, kad se servisira uređaj, nije potrebno isključivati sve priključene uređaje, zato što postoji tzv. premošćenje za održavanje. Podržan je i takozvani hladan start, tj. da se uređaji priključe na BE UPS-eve i kad nema napajanja u mreži, te da se uključe i rade jedino koristeći bateriju u njima, dok se ista ne isprazni.

Jedina slaba tačka BE UPS-eva (BE 550G-GR, BE 700G-GR, BE325-GR i BE400-GR) je skromna autonomija baterije koja ne prelazi nekoliko minuta pri maksimalnom opterećenju, ali je zato cenovno i najprihvatljivija.

Cena (bez PDV-a): od 7.500,00 dinara

Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!