Friday, December 8, 2023
HomeBlueFantastični Thundebolt displej

Fantastični Thundebolt displej


Od momenta kada je kompanija Apple predstavila Thundebolt vezu kao budućnost žičnog prenosa podataka i uopšte žične interakcije između dva uređaja, tako je paralelno lansirala i veliki broj svojih rešanja sa punom podrškom za istu. Mac i MacBook računari su među prvima dobili implemantaciju Thundebolt veze, kao i popularni Cinema displej koji je preimenovan u Thunderbolt displej. Zbog svoje specifičnosti i svega što nudi odlučili smo da vas u nastavku ovih redova bolje upoznamo sa njim i njegovim mogućnostima.
Ono što odmah moramo da napomenemo kada je Thunderbolt displej upitanju jeste da je isti baziran na trenutno najboljoj IPS matrici na svetu. Iako ista ima odziv tečnih kristala od svega 12 ms ona nudi kristalno jasnu sliku sa maksimalno verno reprodukovanim pigmentima i zavidnim nivoom detaljnosti. Upravo zbog toga Thunderbolt displej je idealno rešenje za prelom grafike, obradu video sadržaja i uživanje u multimediji visoke definicije. Takođe može biti odličan izbor i za arhitekte i fotografe, kao i za sve korisnike koji se ozbiljno bave 3D crtanjem i TV montažom.
Apple Thunderbolt displej isporučuje isključivo sa dijagonalom ekrana od 27 inča koji operiše sa maksimalnom radnom rezolucijom od 2560×1440 piksela. Isti pored toga što nudi besprekornu reprodukciju boja i savršenu sliku poseduje i tri USB 2.0 porta i po jedan FireWire 800 i Gigabit Ethernet port. Takođe, ima i odličan zvučni sistem kao i FaceTime HD kamericu za brzu, laku i jednostavnu video komunikaciju.
Kao što možete videti sa fotografije kućište Thunderbolt displeja je napravljeno od jednog komada aluminijuma i to nije sasvim slučajno. Zapravo ono ima zadatak da efikasno odvede toplotu sa ugrađene elektronike i da sam displej učini maksimalno atraktivnim. I to bi u kratkim crtama bila priča o Apple-ovom Thunderbolt displeju, a ono što na kraju možemo reći je da je ovo jedan besprekorno odrađen displej fantastičnih performasi kome jedino šta ne ide u prilog je previsoka cena. Sa druge strane on i nije namenjen svakom već ozbiljnim korisnicima koje će sve njegove prednosti pretvoriti u profit.
Cena (sa PDV-om): 145.190,00 dinara
Kontakt: Apcom, www.apcom.rs/prodavci

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!