Sunday, April 14, 2024
HomeBlueFantastično brzi – Samsung 840 EVO SSD

Fantastično brzi – Samsung 840 EVO SSD

Kompanija Samsung osvežila je svoju ponudu SSD drajvova jednim novim i veoma brzim modelom oznake 840 EVO. Radi se o zaista posebnom Solid State Drive-u koji je u stanju da postigne brzine čitanja podataka i do 540MB/sec., dok su brzine upisa informacija takođe impozantne, a kreću se u okvirima do 520MB/sec.

Vizuelno posmatrano ovaj SSD se ne razlikuje previše od ostalih Samsung-ovih 840 modela, međutim ono po čemu je poseban je izrada od posebnih materijala, koji ga čine otpornim na većinu spoljnih uticaja i omogućavaju mu brzo odvođenje toplote kada se zagreje. Upravo zbog toga idealno je rešenje za kreiranje brzih, a tihih PC mašina, kao i za dizajniranje snažnih gejming računara.

Osnovu Samsung 840 EVO SSD-a čine ultra brzi NAND fleš memorijski moduli i Samsung 3-jezgarni MEX kontroler koji donosi niz sjajnih mogućnosti – nema pada u brzinskim performansama i daleko manje se troši energije u odnosu na slična konkuretnska rešenja.

Pored odlične hardverske konstrukcije Samsung je 840 EVO SSD opremio i vrhunskim paketom aplikacija koje omogućavaju postizanje još boljih performansi, obezbeđuju maksimalno čuvanje i bezbednost informacija i punu stabilnost u radu. Posebno se izdvaja Magician aplikacija koja omogućava korišćenje RAPID  (Real-time Accelerated Processing of Input-output Data) radnog režima, koji koristi DRAM memorije za keširanje podataka. Njegovim startovanjem dobija se na drastičnom ubrzanju celog sistema.

Pored svega nabrojanog Samsung SSD 840 EVO ima i dve važne metode zaštite podataka: hardverski AES 256bit Full Disk Encryption (FDE) i PSID. AES Encryption šifrira podatke na hardverskom nivou i zato ne utiče na performanse. Ako se ne unese sigurnosna lozinka, PSID će izvršiti kriptografsko brisanje i vratiti disk na fabričke postavke, čime se sprečava neovlašten pristup podacima.

Samsung ovaj drajv na tržištu nudi u više različitih kapaciteta od 120GB do 1TB i u tri verzije: Basic (samo disk), Laptop Upgrade i Desktop Upgrade. Na vama je samo da odaberete koja vam najviše odgovara i verujte nam dobićete do sada neviđene performance vašeg računara. Sve preporuke!
Cena (sa PDV-om): od 11.765,00 dinara
Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!