Saturday, June 22, 2024
HomeBlueFenomenalni ViewPad 7x

Fenomenalni ViewPad 7x

U svetu tablet računara svakodnevno se dešavaju neke promene koje ove gedžete čine još lepšim, moćnijim i poželjnijim. Iako, Apple sa svojim iPad-om drži najveći deo tržišta postoji još nekoliko proizvođača koji u ponudi imaju sjajna rešenja. Među njima je i ViewSonic sa svojom ViewPad familijom iz koje nam stiže tablet neverovatnih karakteristika –  ViewPad  7x.

ViewPad  7x u ovom momentu predstavlja jedan od najlepših tablet računara na svetu. Dizajniran je za lepšu polovinu, međutim fino će se uklopiti i uz nekog poslovnog muškarca zbog svojih elegantnih crta i malih dimenzija. Njegovu osnovu čini NVIDIA Tegra 2 platforma sa kojom smo do sada imali priliku da se družimo u više navrata. Pomenuta pored zavidnih brzinskih performansi donosi i sjajne grafičke mogućnosti. Uostalom ovo i jeste tablet za ljubitelje multimedije i pokretne slike na displeju izgledaju fantastično, a igrice prosto lete. Tome pored Tegra 2 čipa dosta doprinosi i profi displej sa LED pozadinskim osvetljenjem i maksimalnom rezolucijom od 1024×600 piksela. Ovo je inače gotovo savršena rezolucija za ekran dijagonale 7 inča koliko ima ViewPad  7x, a istu u zavisnosti od potreba možete i smanjiti. Isti podržava multigestikulacije i u stanju je da pralelno radi sa svih deset prstiju.

Ako po stranu stavimo Tegra 2 platformu ono što ViewPad 7x čini još posebnim jeste visok nivo konektivnosti (USB 2.0, HDMI, WiFi i Bluetooth) i prisustvo čitača memorijskih kartica (microSD). Tu su još 1GB radne memorije i 8GB skladišnog prostora. Prednja i zadnja kamerica (2MP i 5MP) se podrazumevaju, ali od njih očekujte samo zabavu i dobru komunikaciju, jer za snimanje video sadržaja i slikanje nisu baš najbolja rešenja.

Kako smo mogli i predpostaviti proizvođač se odlučio da ViewPad 7x opremi sa poslednjom verzijom Android OS-a popularno nazvanog Honeycomb. Ključne prednosti Honeycomb-a kriju se u daleko bržem radu, odnosno odzivu aplikacija i optimizaciji svih funkcija, kao i daleko bolje rešenom paralelizmu u radu. Set aplikacija koji dolazi je standardan, a sav specifičan softver, kao i igrice za Tegra 2 platformu možete pronaći na Android market Web portalu koji svakodnevno ima sve veći i veći broj posetilaca.

Nakon par dana druženja možemo reći da nas je ViewPad 7x prijatno iznenadio iako smo mi ljubitelji tableta dijagonale od 10 inča. Brz, odmeren i elegantan pomoćiće vam da svaki zadatak rešite u najkraćem vremenskom roku, ali i da uživate u multimediji u trenucima kada se odmarate. Proverite!

Cena (sa PDV-om): Uzorak

Kontakt: ViewSonic, www.viewsonic.co.rs

Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!