Wednesday, July 17, 2024
HomeBlueFenomenomenalni iPod touch

Fenomenomenalni iPod touch

Od momenta kada je Stiv Džobs predstavio prvi iPod pa sve do današnjih dana prodato je ček 230 miliona plejera sa tim potpisom ! Cifra od koje boli glava, ali koja je došla kao rezultat predanog rada i konstantnog unapređenja svih iPod-ova. Sve je počelo sa iPod minijem, koji je po lansiranju iPod classic plejera (sada se tako zove)povučen iz prodaje. Kasnije su došli iPod shuffle, pa iPod nano, koji su doneli ogromnu popolarnost iPod familiji i samoj kompaniji Apple. Kruna u razvoju iPod plejera dolazi ipak tek 2007 godine sa predstavljanjem iPod touch media plejera, koji je prodat u nezapamćenom broju primeraka, a pre par nedelja je doživeo i svoje četvrto izdanje.

Novi iPod touch se fizički ne razlikuje previše od svog prethodnika, šta više u 99% detalja su isti, osim što je sada pored crne, dostupan i u beloj boji. Veliki displej (3.5 inča) dominira plejerom i koristi najnapredniji panel današnjice prekriven posebnom vrstom stakla otpornom na grebanje i risovanje. Maksimalna rezolucija kojom operiše je 960×640 piksela i u stanju je da prikaže neverovatan spektar boja. Zbog toga je iPod touch u više navrata i proglašavan za pravu multimedijalnu zverku, pošto igrice fenomenalno izgledaju na njemu, a brze akcione scene iz modernih SF filmova su pune detalja.

Ipak, ono što novi iPod touch čini posebnim nije samo vrhunska harverska postavka već i sjajna softverska podrška na čelu sa novom iOS 5 plaformom koja ovom plejeru donosi preko 200 novih funkcija kao što su iMessage i Game Center aplikacije, novi sistem obaveštenja (Notifications) i Wi-Fi sinhronizaciju sa iTunes softverom. iMessage aplikacija obezbeđujei funkcionalnost  iPhone sistema za poruke na iPod touch plejeru kako bi ste lako slali tekstualne poruke, fotografije, video klipove i informacije o kontaktima individualnoj osobi ili grupi na drugi iOS 5 uređaj. Takođe, omogućava da veoma lako održavate jedan razgovor preko svih vaših iOS uređaja, besplatno, sa obaveštenjima, obaveštenjima o prispeću poruka i obaveštenjima o tome da li sagovornik kuca poruku. Unapređenja Game Center aplikacije uključuju mogućnost dodavanja fotografija vašem profilu, kupovinu novih igara u samoj Game Center aplikaciji i lakše načine da pronađete nove prijatelje i nove naslove.

Kako smo mogli i da predpostavimo iPod touch radi i sa  iCloud-om, fenomenalnim skupom klaud servisa, uključujući iTunes in the Cloud, Photo Stream i Documents in the Cloud koji savršeno funkcionišu sa vašim iPhone telefonom, iPad tabletom, Mac ili PC uređajima kako bi automatski sačuvali vaše podatke i prosledili ih na vaše uređaje. Kada se sadržaj promeni na jednom uređaju, svi ostali uređaji se automatski ažuriraju preko bežične konekcije i to je nešto što je većina korisnika Mac proizvoda poželela poslednjih godina.

Apple je sa novom generacijom iPod touch media plejera uspeo da dodatno unapredi sve njegove popularne funkcije i donese neke nove, koje će posebno ceniti najnapredniji korisnici. Jednostavan, elegantan i veoma moćan iPod touch će nastaviti da osvaja tržište i da pridobija još veći broj kupaca, a kako stvari trenutno stoje velike su šanse da i ove godine bude proglašen za najpopularniji media plejer na svetu. Na vama je samo da odaberete kapacitet koji vam odgovara i uživancija može da počne!

Cena (sa PDV-om):

Model od 8GB – 24.090,00 dinara

Model od 32GB – 36.690,00 dinara

Model od 64GB – 49.390,00 dinara

Kontakt: Apcom, www.apcom.rs/prodavci

Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!