Bez izborne tišine u regiji

Viteška borba za još jedan „Glas“

 

Glasanje za najbolje kratke muzičke filmove u 16 kategorija regije ApleDunavAdria ulazi u finalnu fazu. Elektronsko biralište amva2020.muzzik.tv se zatvara u ponoć 31. marta.

A do tog trenutka, dozvoljena su sva medijska sredstva za promociju radova i umetnika. Slede nove emisije i objave, izjave nominovanih, članova žirija i eminetnih pratioca manifestacije iz esnafa. Nema izborne tišine! Poželjna je galama emitovanjem svakog spota ili pesme na tv-u, radiju, na telefonu, u kafeima (koji ponegde i rade), na otvorenom … Pratite program AMVA festivala na muzičkim televizijama u regionu (RTS 3, CMC, Muzzik, RTS Muzika, OKK, Jugoton TV i drugim)

Dok kampanja traje, i evo nekih izjava iz regiona:

“Ako nemate šta da ponudite, nestajete sa scene”, kaže Petar Tošić, frontmen podgoričkog benda Highway.

“Nismo imali love, ali smo imali ljubav”, kaže Lu Jukelić o spotu snimljenom u njenom Djurdjevcu “Iznenadila me nominacija, čini mi se kao da je prošlo puno više života u ovih godinu dana otkad je spot izašao. Naravno da su osjećaji pod zajedničkim nazivnikom topline i sreće, posebice zato što se radi o regionalnoj nagradi. Iznimno cijenim svu svoju publiku i nadam se da će spot osvojiti dovoljno glasova, ne zbog mene, već zbog tima koji je na njemu radio i uvijek se trudi da budem ispunjena.”

 

ARTISTI IZ 28 GRADOVA

Beograd, Čakovec, Bitola, Ljubljana, Kragujevac, Bihać, Maribor, Kisovec, Šabac, Poreč, Kruševac, Tuzla, Banja Luka, Sarajevo, Sinj, Mostar, Kotor, Sombor, Niš, Maribor, Opatija, Osijek, Podgorica, Skoplje, Rijeka, Split, Karlovac i Zagreb su gradovi iz koje dolaze umetnici čiji rad se predstavlja na online festivalu kratkog muzičkog filma ADRIA MUZZIK VIDEO AWARDS 2020.

Dominiraju, očekivano izvodjači- bendovi iz najvećih gradova regije Beograda (40) i Zagreba (27), kao i iz drugih urbanih centara: Skoplja (5), Rijeke (8), Splita (5) i Sarajeva (8). Ali stižu i snage iz manjih sredina kao što su Kotor(2), Karlovac(2) i Osijek(2).

Već nakon preleda prvih kategorija nominovanih, gledoaci su mogli da se uvere u žanrovsko bogatstvo uz neverovatan kvalitet video produkcije. Reditelji, direktori fotografije, specijalisti postprodukcije, koreografi i mnogi drugi pokazali su veliki entuzijazam i umetnički kvalitet. Pojedini radovi su prava mala remek dela, i sigurno će mladim autorima i studentima otvoriti vrata velikih produkcija i skrenuti pažnju na njih.

 

AMVA 2K21

„Iako je kolektivno pevanje proglašeno opasnim, dobar glas mora da se čuje. Ako ne uživo, onda u ovom trenutku, kroz medijske akcije kao što je ova. Muzička scena, ali filmska i video produkcije regije je preživela, dodatno inspirisana iskušenjima modernog sveta, novim osećanjima, empatijom i novim idejama kako da se sačuva zdravo okruženje i živi u dobrom društvu. I dok traje festival AMVA 2020 stižu nam nove pesme, hitovi, video klipovi, kratka filmska ostvarenja u susret novoj koncertnoj sezoni“ kažu iz redakcije Muzzik TV-a, producenta manifestacije.

 

 

Nominovana i nova ostvarenja regionalnih autora možete pratiti na kanalima MUZZIK TV, preko Android TV aplikacije, ali uživati u muzici u pokretu preko aplikacije MUZZIK Radio za mobilne telefone.