Wednesday, June 19, 2024
HomeBlueArt ShowFilm: Žena koja je sanjala muškarca

Film: Žena koja je sanjala muškarca

Mladu i lepu K. progoni san koji sanja iznova i iznova – san o nepoznatom muškarcu. Jednoga dana, san postaje stvarnost. Tokom poslovnog puta, ona sreće muškarca iz svojih snova. Njen savršen život, koji čine voljeni suprug , ćerka i uspešna karijera u modnoj fotografiji, u opasnosti su zbog tajanstvene ljubavi koja je rađa između nje i potpunog stranca. Ljubav postaje opsesija, i kada se snovi izmešaju sa stvarnošću, njihova romansa postaje kobna po njihovu budućnost.

„Žena koja je sanjala muškarca“ je film o strasti koja se ostvaruje kao seksualna opsesija, i o posledicama koje ovakve opsesije mogu da imaju po živote aktera.

Reditelj Per Fli najpoznatiji je po Danskoj trilogiji, serijalu koji u nastavcima prikazuje živote niže, srednje i više klase u Danskoj. Za sve filmove iz ove trilogije, koja socijalnorealističnim pristupom istražuje junake priča i njihove izbore,  Fli je napisao i scenario. Dva filma iz trilogije nagrađena su priznanjem Bodil, danskim pandanom Oskara, za najbolji film.

Glavnu žensku ulogu igra Sonja Rihter, danska filmska i televizijska glumica koja se uporno kloni holivudske karijere. Rihter je postala poznata po ulozi u filmu „Otvorena srca“ danske rediteljke Suzane Bier, snimljenom 2002. godine po pravilima manifesta Dogma 95. „Otvorena srca“ kritičari su primili sa velikim odobravanjem, a osvojio je i dva priznanja za najbolji danski film – danski pandan Oskaru, i nagradu Nacionalnog udruženja filmskih kritičara Danske.

Ulogu muža mlade K. rastrzanog saznanjem o prevari igra poznati švedski glumac Mikael Nikvist, koji je međunarodnu slavu stekao ulogom novinara Mikaela Blumkvista u trilogiji „Milenijum“. Nikvist će se pojaviti u dva nova trilera holivudske produkcije, „Abduction“, kao i novom nastavku „Nemoguće misije“.

Objekat opsesije fotografkinje igra poljski pozorišni, televizijski i filmski glumac Marćin Doroćinjski.

Kontakt: MCF MegaCom Film, www.mcf.rs

Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!