Friday, May 24, 2024
HomeBlueFitbit One - Vaš lični, mali, digitalni trener!

Fitbit One – Vaš lični, mali, digitalni trener!


Prvi Fitbit uređaj za praćenje pređene razdaljine i drugih dnevnih aktivnosti pojavio se pre skoro pet godina. Fitbit One je daleko ozbiljniji, ali što je najbitnije i daleko povoljniji i manji uređaj. Pet godina je zaista dug period u ovoj industriji. Ovaj maleni uređaj će vas koštati oko 70 evra, a njegove dimenzije (19 x 48 x 9 mm) su prilično skromne pa ćete i zaboraviti da je sa vama. Kvalitetna šnalica i silikonska spoljašnjost će ga čuvati i držati uz vas bez obzira na malu masu (7.9 grama), a možete ga nositi bukvalno bilo gde na vašoj odeći, spolja ili u džepu. I pored minijaturnih dimenzija, baterija unutar Fitbit One pruža autonomiju koja u praksi iznosi između 7 i 10 dana i zavisi od vaše aktivnosti i kvaliteta bluetooth veze sa pametnim telefonom. Izgledom podseća na elegantan mali USB flash disk, a na njemu jedini ugrađeni taster služi za aktivaciju i promenu informacija koje su prikazane na malom, ali preglednom OLED ekranu. Neke od informacija koje prikazuje suvreme i datum, pređena razdaljina, broj stepenica kojim ste se popeli i dr.
Fitbit One, mali pedometar sa altmetrom sa kojim smo se igrali nekoliko dana, prati koliko ste koraka prešli tokom dana, nedelje ili meseca, odnosno koliku ste razdaljinu prepešačili u određenom vremenskom periodu. Uređaj ume da prepozna i kada se penjete i spuštate niz stepenice, a onda može da izračuna i koliko ste kalorija potrošili i kako ste sve to uklopili u svoj dan. Takođe, Fitbit One prati i koliko ste spavali, ali i koliko kvalitetno (podaci se upoređuju sa vašim bioritmom), a onda sve ove podatke šalje u pametnu aplikaciju koja može da kreira sliku o tome koliko vežbate i koliko se odmarate. U aplikaciju je moguće uneti i šta ste sve tokom dana uneli u organizam, kao i informacije o specifičnim vrstama vežbi koje ste radili, a koje Fitbit One ne može da prati. Ovaj mali uređaj ima sopstvenu aplikaciju, ali je kompatibilan i sa najvećim brojem najpoznatijih Health & Fitness aplikacija koje se mogu pronaći na Apple AppStore-u.

Da bi ste Fitbit One iskoristili u potpunosti, potrebno je da ga instalirate na računar, a zatim da da kreirate vaš Fitbit Web nalog, u okviru koga ćete uneti vaše podatke (visina, masa, godine, pol) kako bi uređaj mogao precizno da računa utrošak kalorija. Nakon toga je potrebno da instalirate i aplikaciju na Apple iPhone, kao i da prvi put uparite ova dva uređaja, što je postupak koji je sličan povezivanju telefona i bluetooth slušalice. Od tog trenutka, Fitbit One će pratiti sve vaše aktivnosti – hodanje, trčanje, džoging, vožnju biciklom, a aplikacije sa kojima je kompatibilan su prilično raznovrsne u prikazu najrazličitijih informacija, pogotovo ako se potrudite i unesete i dodatne aktivnosti, odnosno ono što ste uneli u vidu hrane i pića.
Jedna od opcija koja nam je bila veoma simpatična je “Silent alarm” (tihi alarm). Za ovaj alarm možete odrediti dane kada je aktivan (npr. od ponedeljka do petka), a njegova prednost je što neće probuditi one sa kojima spavate. Isprva smo bili skeptični prema tome da li će suptilna vibracija uspeti da nas probudi, ali verujte, i mi i naše kolege se još nijednom nismo uspavali.

Health & Fitness su definitivno veoma trending teme, i za mnoge mobilne telefone već postoji ogroman broj aplikacija koje nude delić funkcionalnosti koje nudi Fitbit One. Ipak, ako vodite aktivan život ili bar planirate da počnete da se bavite sportom radi boljeg zdravlja i ugodnijeg bivstvovanja (što zaista preporučujemo), dodatna funkcionalnost koju donosi maleni Fitbit One će vam olakšati “računicu” i pokazati koliko kalorija unosite, a koliko trošite tokom dana, nedelje ili meseca. Najbolje je kad se takmičite sa samim sobom, verujte nam na reč…
Kako se koristi ovaj fantastičan gedžet možete pogledati na ovom linku
Cena (sa PDV-om): 11.890,00 dinara
Kontakt: Apcom

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!