Wednesday, May 22, 2024
HomeZdravljefitnessFitnes tajne koje morate da otkrijete…

Fitnes tajne koje morate da otkrijete…

Uz naše savete i trikove podignite kondiciju na zavidan nivo, a svoje telo dovedite u formu kojoj će se, u krevetu ili izvan njega, posebno radovati vaš dragi.

1. Dovoljno je pola sata

Trening neće trajati dugo pa trebate što pre da ubrzate otkucaje srca i da ih držate tako visoko što duže možete. Ako nemate vremena za optimalnih sat vremena vežbanja, 30 minuta ubrzanog intenziteta biće dovoljno.

2. Pravilno držanje pomaže da vežbate efikasnije

Uvek zategnite trbušne mišiće, ispravite leđa i povucite ramena nazad i spustite ih dole. Kada radite vežbe za noge, poravnajte centar stopala sa sredinom kolena. Pazite da pri tome ne okrećete kolena.

3. Više mišićne težine u odnosu na masti izgovor je za „teška sam“

Ako radite na smanjivanju težine, a vaga uporno pokazuje drugačije, nešto ne raditedobro. Ili se ne pridržavate dijete ili ne vežbate dovoljno.

4. „Dobre“ masti ne pomažu da izgubite na težini

Dobre masti, loše masti, sve vas čine teškim. Potpuno su iste, samo što jedne mogu začepiti vaše arterije, a druge ne. Dobre masti zdrave su za srce, ali ako želite da smršate, morate da ih izbacite iz upotrebe ili da intenzivirate trening.

5. Imajte motivacijsku mantru

I ponavljajte je kad god osetite da više ne možete. Ako trčite, ponavljajte „samo još sto metara“. Ako vežbate u teretani, ponavljajte „samo još jednom“. Ako se naterate da svaki put napravite „jedan više“, rezultati će biti evidentni.

Izvor: Lepota i zdravlje

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!