Wednesday, May 22, 2024
HomeRedLjubav & SeksFormula za srećan brak je...

Formula za srećan brak je…

Da matematika može biti korisna i zabavna dokazuje i formula uz koju možete izračunati da li će vaš brak potrajati. Mnogi se danas pitaju hoće li njihov brak potrajati, a s obzirom na to da je razvod sve češća pojava, takva razmišljanja nisu nimalo čudna.
Najlakši način da otkrijete budućnost svoga braka je jednostavna formula: učestalost vođenja ljubavi minus učestalost svađa. Pozitivan skor naravno predviđa bračnu sreću, dok negativan govori da ste u problemu.
Ma koliko neverovatno to zvučalo ova formula je rezultat decenijskog istraživanja. Niz analiza koje su obavljene od sedamdesetih godina prošlog veka do danas pokazale su da parovi koji se deklarišu kao srećni češće vode ljubav. Oni koji su izjavili da se često svađaju, najveći deo vremena nisu zadovoljni u braku.
Iako je teško pronaći matematičku vezu između emocija i logike, formula ipak ima smisla, jer je zasnovana na algoritmu prema kom funkcioniše i ljudski mozak. Prema mišljenju stručnjaka ova formula ima smisla i kada se posmatra logički, jer ljudi koji se češće svađaju, a manje vode ljubav ne mogu biti srećni u životu. U svakom slučaju, formula iza koje stoje profesori Džon Havard i Robin Dejvis privukla je mnogo pažnje.
 
Izvor: B92

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!