Friday, May 24, 2024
HomeBlueFoto profesionalac – Epson L1800

Foto profesionalac – Epson L1800


Nakon velikog uspeha A4 ITS printera i MF uređaja kompanija Epson je nedavno lansirala i A3+ familiju print rešenja baziranu na kontinuiranom dotoku mastila. Model L1800 predstavlja trenutno krunu Epson-ovog rada u ovoj oblasti, a reč je o vrhunskom foto inkjet štampaču koji troši malo i pruža mnogo…
Kao što smo napomenuli Epson je L1800 profilisao striktno kao foto A3+ štampač s tim da je isti koncipirao kao jedno kopaktno rešenje. Ovaj štampač operiše sa čak šest mastila (C, M, Y, Bk, LC i LM) i spada u klasu profi rešenja specijalno optimizovanih za malu potrošnju mastila i postizanje vrhunskih rezultata. Tako na primer A3+ fotografija odštampana sa njim u punoj rezoluciji (5760×1440 piksela) košta i do 200 dinara manje u odnosu na štampanje tradicionalnim inkjet A3+ štampačima ili da je ista formirana u nekoj od lokalnih foto laboratorija. Ono što je međutim mnogo važnije jeste da se dobijeni otisci gotovo trenutno suše i mogu da ostanu nepromenjeni i preko 100 godina ukoliko se adekvatno skladište.
Kvalitet dobijenih otisaka je očekivano na najvišem mogućem nivou – svi pigmenti su prema testovima gotovo besprekorno reprodukovani, dok je detaljnost iznad očekivane. Prelazi su umereni i veoma prijatni za oči što je izuzetno važno za fotografije bilo kog tipa. Prema navodima proizvođača L1800 može da izvuče maksimalno verne boje čak i u najniže podržanim rezolucijama, mada ukoliko spadate među profesionalce ili zahtevnije fotografe to vam ne preporučujemo jer se dosta gubi na detaljnosti koja je važna kako bi se dobila jasna i “punija” fotografija. Sasvim logično L1800 je vrhunsko rešenje i za print grafike i grafičkih objekata, kao i za štampu kombinovanog materijala.
Već nakon par sati druženja sa L1800 A3+ ITS štampačem bilo je jasno da je reč o vrhunski izbalansiranom printeru koji donosi sve što je jednom ozbiljnom fotografu potrebno. Mana mu je skroman kapcitet ulazne fioke (oko100 listova) kao i nedostatak displeja i dodatnog USB priključka za direktnu štampu, ali to su stvari koje je Epson verovatno ostavio za najnaprednije modele koji se uskoro očekuju. Suma sumarum ako ste fotograf i imate potrebe za vrhunskom A3 ili A3+ štampom od L1800 štampača bolje i ekonomičnije rešenje na tržištu trenutno nećete naći!
Cena (sa PDV-om): Uzorak
Kontakt: EWE, www.ewe.rs

Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!