Friday, May 24, 2024
HomeBlueFujitsu postavlja svetski rekord u efikasnosti

Fujitsu postavlja svetski rekord u efikasnosti

Nedavno najavljena Fujitsu PRIMERGY RX300 S7 generacija servera postavlja novu granicu za single-node servere novim svetskim rekordom u energetskoj efikasnosti – to je prvi sistem na svetu koji je ujedno probio prestižnu granicu SPECpower_ssj2008 testa od 5.000 ssj_ops/watt jedinica, koje iskazuju izvršene operacije po utrošenom vatu energije. Taj rezultat potvrđuje liderstvo kompanije Fujitsu u industriji, projektovanjem i proizvodnjom energetski efikasnih PRIMERGY servera. Kompanija već drži nekoliko rekorda u energetskoj efikasnosti u klasi, kao na primer modelom PRIMERGY TX120 S3 i drugim sistemima sa jednim ležištem za procesor (mono-socket).

Benefiti za poslovanje
Striktni i rigidni ekološki strandardi za data centre koje postavljaju mnoge države, mnogim kompanijama predstavljaju realan izazov. Zahvaljujući poboljšanoj energetskoj efikasnosti, klijenti kompanije Fujitsu sada mogu da iznesu i do dve trećine veća radna opterećenja sa postojećim budžetima za električnu energiju, i to bez preopterećenja svojih sistema za hlađenje data-centra. To je dobra vest za velike i kompanije srednje veličine koje se susreću sa ograničenjima potrošnje električne energije, ili ograničenjima u disipaciji toplote u svojim data centrima. Ukupno uzev, nova Fujitsu-ova serverska platforma smanjuje opterećenja i data-centara i životne sredine, pomažući da se smanji potrošnja.
Ovi rezultati iskaz su mnogih inovacija koje je Fujitsu primeni da bi povećao energetsku efikasnost servera, kao jasan cilj korporacija. Na primer, Fujitsu ServerView paket je pojednostavio i automatizovao upravljanje energijom PRIMERGY sistema, inovativnim karakterisitkama kao što su automatsko isključivanje PCIe portova kada nisu u upotrebi. U spoju sa 94 posto efikasnim modulima za napajanje, i drugim inteligentnim poboljšanjima sistema, Fujitsu PRIMERGY RX300 S7 ostvaruje rezultat energetske efikasnosti od 5032 ssj_ops/watt. Prema podacima Intela, postignuto je poboljšanje od 51% u odnosu na prethodnu generaciju HP ProLiant DL360.
Fujitsu PRIMERY dvoprocesorski serveri postavljaju visoke standarde efikasnosti, skalabilnosti i efikasnosti sa aspekta pratećih troškova
Lansirana juče, nova generacija Fujitsu PRIMERGY dual-socket servera sa najnovijim Intel Xeon E5 familijom procesora, projektovana je iz temelja za postavljanje novih standarda troškovne efikasnosti, skalabilnosti i svestranosti primene u srednjim i velikim organizacijama koje zahtevaju vrhunske radne karakteristike. Fujitsu-ov novi koncept modularnog dizajna omogućio je kreiranje serverske platforme visokog nivoa prilagodljivosti konkretnim potrebama korisnika, koja im omogućuje da slobodnije konfigurišu svoje sisteme prema svojim trenutnim IT potrebama, i nadograđuju ih naknadno, prema potrebi.

Korisnici koji izaberu PRIMERGY su takođe osigurani u smislu zaštite svoje investicije tokom životnog ciklusa servera. Nova PRIMERGY generacija omogućuje 100 posto dodatnog memorijskog kapaciteta i prostora za dodatnih 33 posto internog skladišnog prostora. Jednostavnost administriranja PRIMERGY servera zahvaljujući Fujitsu ServerView upravljačkom softverskom paketu.
Iz ugla stručnjaka
Jens-Piter Sajk, viši potpredsednik grupacije za razvoj proizvoda u kompaniji Fujitsu Technology Solutions
„Maksimalno iskorišćenje postojćeih resursa je skup i vremenski zahtevan izazov u svakodnevici data-centra. Fujitsu pristupa energetskoj efikasnosti veoma ozbiljno. Naše mnoge inovacije u ovoj oblasti su rezultat jasne strategije o proizvodnji najefikasnijih, najperformantnijih servera u svakoj klasi, kako bi se zadovoljile potrebe naših klijenata, za primene od malih do veoma velikih data-centara. Maksimum proširivosti, izuzetne performanse i akreditivi energetske efikasnosti Fujitsu PRIMERGY RX300 S7 sistema, čine ga rekorderom koga zaista treba dostići i pobediti.”

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!