Monday, February 26, 2024
HomeBlueGedžet koji garantuje dobar san

Gedžet koji garantuje dobar san


Polovinom meseca januara na domaće tržište je stigao jedan od najzanimljivijih proizvoda koji se može kupiti u svetu – Aura Smart Sleep System kompanije Withings. Reč je o gedžetu koji je u stanju da nadzire cikluse i kvalitet sna, kao i da utiče na što bolji kvalitet sna zavisno od okruženja u kom se nalazi.
Zapravo, Aura Smart Sleep System je koncipiran kao proizvod zadužen da vas uvede u san i kontroliše kvalitet istog omogućavajući organizmu da se odmori i nahrani energijom neophodnom za svakodnevne izazove. U praksi se pokazao odlično, bar je to neko naše mišljenje i mogao bi biti odlična zamena za najrazličitije štetne tablete i pilule koji ljudi sa problemima nesanice uzimaju kako bi došli do malo sna i organizam doveli u odmornije stanje. Sjajna stvar kod ovog gedžeta je što je on zapravo i neka vrsta multifunkcionalnog uređaja jer utiče i na redukciju stresa, kao i nauspostavljanje emocionalnog balansa organizma.

Osnovu Aura Smart Sleep System-a čine tri odvojena dela (Sleep senzor, Bedside uređaj i prateći softver) koja se međusobno sinhronizuju. Prateći softver je za sada dostupan isključivo za iOS platformu što znači da Auru mogu da poseduju isključivo vlasnici iPhone telefona, iPad tableta i iPod touch media plejera. Zapravo, postoje indicije da bi uskoro mogla da se pojavi i Android aplikacija, ali dok se to ne dogodi jedina moguća sinhronizacija sa Aurom je preko gore navedenih iOS uređaja. Ceo sistem funkcioniše veoma jednostavno – Sleep senzor se poveže sa Bedside uređajom nakon čega se automatski sinhronizuje sa aplikacijom i to je to. Ostaje još da se korisnik opusti i Aura će ga veoma brzo uvesti u san. A kako sve zaista funkcioniše?
Celokupna magaija krije se u Bedside uređaju koji emituje određene nijanse plave i crvene svetlosti koje dokazano utiču na poboljšano (povećano) lučenje hormona sna (Melatonin). Takođe, uređaj emituje i određene zvukove koji u kombinaciji sa svetlom dodatno utiču na efikasno uvođenje u san, ali i postizanje punog i čvrstog sna. Aura, potpuno logično poseduje i alarm koji može da se podesi na buđenje kao i svaki drugi sat, ali i da se automatski aktivira kada u sprezi sa senzorom budi korisnika onda kada pouzdano zna da se organizam dovoljno odmorio. Mi ovu opciju preporučujemo  budućim kupcima samo danima kada ne rade jer lako može da se dogodi da zakasne na posao.
I to bi u kratkim crtama bio Aura Smart Sleep System koji kao što smo već rekli više nego fantastično uvodi korisnika u san. Jedine mane su mu što nema podršku za Android platformu i što je cenovno poprilično visoko pozicioniran, ali realno gledano ko ima para da novac uloži u iPhone, a ima problema sa snom neću mi biti prevelik problem da izdoviji i nešto oko 340 eura za ovaj uređaj, jer dobar san nema cenu!
Cena (sa PDV-om): 40.990,00 dinara
Kontakt: Apcom

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!