Wednesday, May 22, 2024
HomeBlueGigabyte Aivia Osmium tastatura

Gigabyte Aivia Osmium tastatura

Kompanija Gigabyte nedavno je osvežila svoju ponudu perifernih uređaja za gejmere jednom vrhunskom tastaturom koja je već osvojila svet. Njena oznaka je Aivia Osmium i kreirana je tako da zadovolji potrebe i najzahtevnijih igrača. Da budemo jasniji Aivia Osmium je najbolja gejmerska tastatura na tržištu po mišljenju najvećeg broja igrača koji su je probali, a mi nakon par dana druženja sa njom možemo da potvrdimo to…

Vizuelno posmatrano Aivia Osmium tastatura izgleda mnogo moćno, šta više deluje kao da je deo nekog vrhunskog borbenog PC sistema. Ista je opremljena najnaprednijim funkcijama, a napravljena je od pune plastike, koja joj daje na maksimalnoj stabilnosti na svim vrstama podloga. Inače, Aivia Osmium tastatura je mehanička tastura sa dubokim hodom tastera, što igračka populacija posebno ceni poslednjih godina, a i mehaničke tastature se pokazale kao mnogo bolja rešenja bar kada je igranje igrica upitanju – osećaj da je taster aktiviran, moćnije pozadinsko osvetljenje, lepše ležanje pod prstima…

Kao što smo napomenuli tasteri na Aivia Osmium tastaturi su dubokog hoda, tako da igrač ima osećaj kada je pritisnuo odgovarajući taster. Isti su Cherry (Red ili Brown) tipa pa oko održavanja nećete imati puno posla, jer se lako skidaju i vraćaju. Prisutno je i pozadinsko osvetljenje, koje se može kontrolisati u zavisnosti od potreba, a tu su i brojni makro tasteri za snimanje akcija. Naravno, implementiran je i veći broj multimedijalnih tastera, kao i nekoliko sjajnih dodataka poput USB 3.0 ulaza i 3.5.inčnih portova za slušalice i mikrofon.

Gigabyte je Aivia Osmium tastaturu opremio i sa veoma komfornim odmorištem za dlanove, koje dobro dođe kada se premorite. Isto je moguće i ukloniti, mada mi smo zagovornici da treba igrati igrice sa njim čisto zbog toga što se dlanovi i laktovi dosta manje umaraju. Velika prednost ove tastature krije se i u GHOST Macro Engine-u koji vam dozvoljava da brzo, lako i jednostavno promenite funkcije macro tasterima (i to u “letu”) kako bi se prilagodili zahtevima najnovijih igrica. Konkretno moguće je snimiti do 70 različitih makro kombinacija.

I to bi u kratkim crtama bila priča o Aivia Osmium tastaturi koja je od pre par nedelja dostupna i na domaćem tržištu. Ostaje još da kažemo da pomenuta sa računarima komunicira preko USB veze i da se u paketu isporučuje sa vrhunskim softverom i svim pratećim kablovima, čiji su vrhovi (ulazi) optočeni 18-sto karatnim zlatom. Cena joj nije mala, ali ako ste pravi igrač u srcu i duši ona vam neće predstavljati prepreku da je posedujete!

Cena (sa PDV-om): Uzorak
Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!