Monday, February 26, 2024
HomeBlueGospodar mobilne multimedije – novi iPod touch!

Gospodar mobilne multimedije – novi iPod touch!

Iako sve veći broj korisnika svoj pametni telefon koristi i u multimedijalne svrhe, prvenstveno za zabavu, dobar deo populacije i dalje je vezan za vrhunske media plejere, koji uvek nude mnogo više funkcija i posebno su optimizovani za vrhunski prikaz HD sadržaja. Već više od pet godina iPod touch predstavlja najbolji i najlepši media plejer na svetu, a u svom poslednjem izdanju donosi mnoštvo novih mogućnosti, veći ekran (i to Retina) i veliki broj neverovatnih funkcija. Hajde da zajedno pogledamo o kakvom media plejeru je reč?

Moćna hardverska konstrukcija
Novi iPod touch predstavlja jedan od najtanjih i najlakši media plejera na svetu, a glavno oružje mu je vrhunska hardverska konstrukcija i moćni Retina ekran dijagonale 4 inča. Isti je osteljiv na dodir, odnosno Multi-Touch je tipa i podržava rad sa svih deset prstiju, a u odnosu na displej koji smo videli kod prethodne generacije ima još manji otpor kada se prsti kreću po njemu. Reprodukcja boja na Retina displeju novog iPod touch medija plejera je fenomenalna – boje su maksimalno prirodne, a detaljnost je dovedena do savršenstva. Upravo zbog toga ovaj media plejer je u stanju da ponudi fantastičan prikaz najrazličitijih multimedijelanih sadržaja, a i igrice na njemu izgledaju prelepo.

Pored vrhunskog Retina displeja novi iPod touch krasi i snažan procesor (A5) sa kojim ovaj plejer pokreće i najzahtevnije aplikacije i igrice. Isti je maksimalno optimizovan sa ostatkom hardverske konstrukcije, tako da u radu nema nikakvih zastoja, a da stvar bude još lepša energetski spada u male potrošače. Baš zbog njega baterija na novom iPod touch-u može da izdrži do 40 sati kada je reprodukcija muzike upitanju, odnosno do 8 časova kada se radi o gledanju video sadržaja i igranju igrica. Kada smo već kod baterije da kažemo da se ista 80% puni za svega 2 sata, a da je za 4 sata kompletno formirana – sjajno, zar ne?!

Kao najjači plejer na tržištu novi iPod touch je opremljen bežičnim konekcijama poslednje generacije (Wi-Fi i Bluetooth adapteri), a za žičnu sinhronizaciju koristi Lightning konektor koji nudi mnogo bržu sinhronizaciju sa iTunes platformom i daleko brži transfer podataka. Jača strana mu je i što je dosta manji, odnosno tanji tako da ga lako možete spakovati i poneti sa sobom gde god da se zaputite. Od ostalih hardverski bitnih karakteristika svakako treba spomenuti prednju i zadnju kamericu koje su sada daleko bolje u odnosu na one koje smo videli kod prethodne generacije ovog plejera, kao i nove EarPods slušalice koje daju daleko kristalniji i postojaniji zvuk.
…i fenomenalan softver
Novi iPod touch dolazi sa iOS 6 platformom, najnaprednijim mobilnim operativnim sistemom sa preko 200 funkcija, a po prvi put ima Siri, inteligentnog asistenta koji vam pomaže odgovaranjem na vaša pitanja i zahteve. Siri na novom iPod touch plejeru nudi punu podršku za više jezika, sa jednostavnim pristupom sportskim rezultatima, preporukama restorana i listama filmova. Novi iOS 6 mobilni operativni sistem takođe uključuje: ugrađenu integraciju sa Facebook-om, sa sposobnošću da objavljujete sadržaje koristeći Siri; opcije za deljenje fotografija, Shared Photo Streams, preko iCloud servisa i druge ključne iOS funkcije kao iMessage, FaceTime, Mail i Game Center. Sada možete bežično prikazati sadržaj ekrana vašeg iPod touch-a na HDTV preko AirPlay Mirroring opcije, koja vam omogućava da strimujete fotografije, video sadržaje, muziku, aplikacije i igrate igre na velikom TV ekranu.

Zaključak
Novi iPod touch je moćan media plejer sposoban da vam u svakom trenutku ponudi mnoštvo najrazličitije zabave u pokretu. Lagan, tanak i raspoloživ u čak pet različitih boja ovaj neverovatan plejer će vam ulepšati svaki dan i učiniti ga zanimljivijim i dinamičnijim. Na vama je samo da odaberete kapacitet koji vam odgovara (32GB ili 64GB) i prepustite se svim njegovim čarima.
Cena (sa PDV-om): od 46.490,00 dinara
Kontakt: Apcom, www.apcom.rs/prodavci

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!