Wednesday, May 22, 2024
HomeOrangeGradovi koji su najlepši zimi

Gradovi koji su najlepši zimi

Evropska zima vrlo je raznolika, od ozbiljnog snega i polarnih noći do osunčanih dana u gradovima južnog Mediterana. Turistički vodiči izdvojili su nekoliko gradova za koje preporučuju da ih posetite upravo zimi.
Božićni sajmovi u Austriji

  • U Nemačkoj i Austriji tradicija božićnih sajmova traje vekovima. Tada se može kupiti od medenjaka do sanki i ukrasa, a sve to uz čašu kuvanog vina. U Beču se smeštaj može pronaći i za 15 evra za dve osobe sa doručkom, dok je povratna autobuska karta oko 7.000 dinara.

Zima u Atini

  • Zima je vreme kad na fotografiji ispred Partenona neće biti još 500 drugih ljudi. Osim gužve, nisu problem ni cene. Noćenje za dvoje s doručkom je 12 evra, a povratna autobuska karta je 10.700 dinara po osobi.

Bajkoviti Kopenhagen

  • Ukoliko želite bajkovitu zimu, teško ćete je naći van doma Hansa Kristijana Andersena. Ukoliko se odlučite za Kopenhagen, smeštaj za dve osobe koštaće vas 29 evra sa doručkom, a povratna autobuska karta je 21.700 dinara.

Jeftino skijanje u Slovačkoj

  • Slovačka nudi skijanje po povoljnim cenama, a Jasna je jedno od najboljih turističkih naselja. Smeštaj za dvoje sa doručkom platićete 23 evra, dok je povratna autobuska karta do Bratislave 6.100 dinara.

Prijatna zima Andaluzije

  • Delovi Andaluzije nalaze se južnije od severne afričke obale, tako da je tamo i zimi prijatno. Pritom, zimi su gužve manje, pa možete obići sve turističke punktove. Smeštaj za dve osobe iznosi oko 18 evra. Za ove destinacije preporučuje se avionski prevoz – 100 evra je povratna karta do Barselone.

Zavodljiva Venecija

  • Zavodljiva Venecija još je neobičnija pokrivena snegom. Cena smeštaja za dve osobe je od 30 evra, a cena povratne karte je 9.200 dinara.

Klizanje u Budimpešti

  • Ljubitelji klizanja ludo će se provesti na otvorenom klizalištu u parku Varosligeti. Bude li vam nakon toga hladno, opustite se u nekoj od termalnih kupki. Smeštaj za dve osobe je 13 evra, a autobuska karta 4.600 dinara.

Vampirska Transilvanija

  • Drakulu ne bi bilo u redu posetiti leti. Tragovima najpoznatijeg vampira najbolje je krenuti kada je nebo srebrnkastosivo, stabla ogoljena, a zemlja prekrivena snegom. Smeštaj za dve osobe izneće vas oko 20 evra, a povratna karta iznosi 7.000 dinara.

 
Izvor: 24sata

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!