Saturday, May 25, 2024
HomeGreenGreške koje pravimo kod doručka

Greške koje pravimo kod doručka


Ako prvo sipate žitarice pa mleko ili pržite jaja u tiganju, onda spadate u grupu onih koji čine ozbiljne “prekršaje” pri pripremi doručka.
PRŽITE JAJA U TIGANJU
Sigurno ste pomislili: “Pa gde da ih pržim?”. Naučnici smatraju da je bolje i zdravije da razbijena jaja stavite u šolju, pa u mikrotalasnu i da ih kuvate dok ne poprime izgled prženih jaja. Na ovaj način ćete dobiti fenomenalan obrok, bez dodavanja ulja i prljanja dodatnih sudova.
OTVARATE ŽITARICE NA VRHU KESE
Otvarate žitarice na vrhu kese i onda vam na kraju ostanu samo mrvice na dnu? Zato treba da protresete kesu sa žitaricama i da je okrenete naopačke i tako je otvorite.
SIPATE ŽITARICE IZ KESE U ČINIJU
Kako biste sprečili prosipanje žitarica i sipanje duple doze, koristite šolju kao meru.
SIPATE ŽITARICE PA TEK ONDA MLEKO
Ovo vam otežava da vidite koliko ste mleka sipali i onda vam ostane samo mleko na dnu činije. Kako biste uspostavili bolji odnos mleka i žitarica, napre sipajte mleko (prvo pola šolje) i onda sipajte žitarice.
KAD PRAVITE SMOOTHIE,DODAJETE LED
Led dodaje prazne kalorije i stvara iluziju veće porcije, a takođe pruža vodenkast ukus voću. Zato koristite smrznuto voče i jednu, dve kockice leda.
PRESKAČETE DORUČAK
Možda doručak nije najvažniji obrok, ali preskakanje obroka je definitivno najgora stvar koju možete da uradite svom organizmu. Čak i ako niste gladni ujutru, pojedite koju voćku kako biste sprečili nemilosrdne napade gladi kasnije.
PIJETE ĐUS
Vašem telu je potrebna tečnost kako biste funkcionisali, a pogotovo nakon duge noći bez vode. Međutim, oko 22 grama šećera se nalazi u standardnoj čaši ceđene narandže. Zato pijte vodu.
JEDETE VOĆNI JOGURT
Kupovni voćni jogurt sadrži više šećera nego proteina, pa je najbolje da sami napravite voćni jogurt: stavite šaku omiljenog voća za vlakna i sladak ukus, malo badema li granole za zdrave masti i neki vid začina poput cimeta, đumbira, muskatnog oraščića za ukus i naravno šolju običnog ili grčkog jogurta.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!