Friday, November 22, 2024
HomeGreenGrožđe se slaže i uz slana jela (1)

Grožđe se slaže i uz slana jela (1)

Grožđe je zdravo u bilo kom obliku da ga jedete, a mi smo izdvojili tri proverena recepta za slana jela sa ovim slasnim voćem.
PUNJENA ĆURKA
POTREBNO JE: Ćurka od 3,5 kg, so, 300 g testenine mlinci, 50 g maslaca, 100 ml ulja, 100 ml belog vina, 3 kruške, 3 jabuke, 250 g crnog grožđa
PRIPREMA
Ćurku natrljajte spolja i iznutra solju i ostavite da stoji jedan sat, a još bolje preko noći. Mlince kratko pokuvajte u ključaloj posoljenoj vodi, ocedite ih i pomešajte sa rastopljenim maslacem. Mlincima napunite ćurku i otvor zatvorite. Stavite je u podmazani sud, prelijte je vrućim uljem i pecite oko dva sata na 180 stepeni. Tokom pečenja prelivajte je mešavinom vina i vode. Posle sat vremena, oko ćurke poređajte oljuštene kriške jabuka i krušaka, a pred sam kraj dodajte bobice grožđa. Pečenu ćurku isecite i poslužite je s voćem, pa prelijte proceđenim sokom od pečenja.
 
Izvor: Blic-Žena

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Dešavanja