Friday, June 14, 2024
HomeBlueHP osvaja nove prostore u oblasti štampe

HP osvaja nove prostore u oblasti štampe

HP je na svojoj globalnoj Konferenciji za grafiku i štampu predstavio nova partnerstva, kao i inovacije, aplikacije i rešenja za sve tipove korisnika, od pojedinaca, preko malih i srednjih preduzeća, do velikih organizacija i profesionalaca u oblasti grafike.

HP je objavio i da je cloud tehnologija štampe postala svakodnevica zahvaljujući prodaji više od 10 miliona štampača koji je podržavaju.

„HP-ova istorija inovacija je veoma duga. Mi tu tradiciju  nastavljamo i nadograđujemo je radi budućeg rasta“, rekao je Vyomesh Joshi, izvršni potpredsednik, grupe za grafiku i štampu, HP. „Štampanje u uobičajenom smislu će nastaviti da bude suština onoga što nudimo, ali tržište menjamo uvođenjem inovacija koje idu izvan tog okvira.“

Skeniranje 3D predmeta; alati i usluge za MSP

Malim i srednjim preduzećima (MSP) potrebni su alati za upravljanje poslovanjem, posebno kad se suočavaju s potencijalno brzim rastom. HP-ove inovacije omogućavaju ovim preduzećima da održe korak sa svojim korisnicima.

—  HP TopShot LaserJet Pro M275 namenjen je skeniranju 3D predmeta i dokumenta. On je pristupačan stoni model idealan za mala preduzeća i kućne kancelarije. Opremljen je revolucionarnom HP TopShot Scanning tehnologijom koja beleži šest različitih slika dokumenta ili predmeta i na kraju kreira jednu finalnu sliku izuzetnog kvaliteta. Zahvaljujući ovoj tehnologiji mala i srednja preduzeća mogu brzo kreirati slike visokog kvaliteta za upotrebu u štampanim materijalima ili na internetu.

—  Novi štampači HP Officejet Pro 8600 e-All-in-One i HP Officejet Pro 8100 ePrinter omogućavaju kreiranje dokumenata u boji profesionalnog kvaliteta, uz do 50 odsto nižu cenu po otisku u odnosu na laserske modele, a omogućavaju i štampanje s praktično bilo kog mesta korišćenjem mobilnih uređaja s HP ePrint podrškom. Pored toga, novi modeli koriste nova mastila koja se ne mrljaju prilikom označavanja teksta markerima, omogućavaju dvostranu štampu bez okvira i obuhvataju cloud rešenja koja preduzećima omogućavaju razvoj poslovanja.

—  Nove HP-ove poslovne aplikacije kao što su Biz Card Scanning i Receipt Scanning, omogućavaju mikro, malim i srednjim preduzećima da se fokusiraju na svoje poslovanje.

—  Manager Tools radionica koja kreira nagrađivani poslovni podkast, pripremila je Scheduled Delivery aplikacije – savete i predloge aktivnosti za unapređivanje rada menadžera.

HP kreira i dokazane vrhunske tehnologije dostupne MSP sektoru. Nakon nedavne akvizicije kompanije Printelligent, lidera na polju upravljanih štamparskih usluga, HP predstavlja HP Partner Managed Print Services, prvu od nekoliko partnerskih ponuda upravljanih usluga koje kompanija planira da pokrene tokom sledeće godine. Pored toga, HP je u svoju ponudu rešenja za specijalizovane partnere dodao i nekoliko HP Document rešenja, uključujući HP Access Control Express, HP i Nuance eCopy ShareScan, i HP i Capella FormPort.

Novi HP LaserJet štampači i Scanjet štampači za preduzeća svih veličina

HP predstavlja dva nova HP LaserJet štampača i HP Scanjet štampač, koji omogućavaju unapređivanje mobilnosti i poslovnih procesa.

—  HP LaserJet Enterprise 600 M601, M602 i M603 štampači su monohromatski modeli sa sigurnosnim sistemima, koji se lako koriste i kojima se upravlja putem mreže, a omogućavaju povećanje efikasnosti pri velikom obimu štampe.

—  HP LaserJet Enterprise 500 color M551 seriju čine štampači sa HP ePrint funkcijom, a idealni su za radne timove u malim, srednjim i velikim kompanijama kojima su potrebni štampani materijali profesionalnog kvaliteta i napredni alati za upravljanje štampom.

—  HP Scanjet Enterprise 8500fn1 Document Capture Workstation je skener optimizovan za radne grupe i skeniranje velike količine materijala, a kojim se lako upravlja preko velikog ekrana u boji osetljivog na dodir.

Usluge i rešenja za velike kompanije

Radi pojednostavljivanja kompleksnih kancelarijskih procesa i unapređivanje načina na koji zaposleni u kompanijama rade, HP je predstavio ponudu novih i unapređenih rešenja i usluga. HP Document Processing usluge omogućavaju korisnicima da šire svoje poslovanje, sprovode transformaciju, smanjuju troškove i povećavaju produktivnost. Ovaj paket rešenja omogućava korisnicima da outsource-uju sve ili neke funkcije upravljanja dokumentima, i tako obezbede pristup informacijama s bilo kog mesta, u bilo kom trenutku i na bilo koji način.

HP Access Control Express sa HP Access Control Mobile Release je paket jednostavnih i korisnih alata koji omogućavaju smanjenje troškova štampe i čuvanje podataka, uz povećanje samopouzdanja i produktivnosti korisnika.

Pored toga, u sklopu HP Solution Business Partner programa prikazane su novosti kompanija Hyland, Jetmobile i Pharos.

Omogućavanje globalnog marketinga

Novi HP Smart Marketing Suite je rešenje za poslovne procese koje rešava problem neefikasnosti s kojim se suočavaju tržišni lideri. Ovo rešenje se sastoji od softvera i usluga koje optimizuju i automatizuju kretanje marketinških materijala, od kreativnog koncepta do aktivacije, što donosi uštedu u vremenu i novcu koji se može preusmeriti na povećavanje efikasnosti marketinga. Radi razvoja ove ponude, HP se udružio s kompanijom Omnicom Group, globalnim liderom u oblasti marketinških komunikacija i oglašavanja.

Mobilna rešenja za pojedince i preduzeća

HP ubrzava i olakšava mobilno štampanje, tako da se korisnici mogu fokusirati na svoj zadatak, bez obzira da li se nalaze kod kuće, u kancelariji ili su pokretu. HP-ova nova i unapređena mobilna rešenja omogućavaju korisnicima da uvedu štampanje u svoje digitalne živote bez obzira gde se nalaze.

—  Nova ponuda Photosmart i ENVY110 e-All-in-One štampača korisnicima pruža fleksibilne načine štampanja fotografija i dokumenata putem slanja e-mail-a na svoje ePrinter uređaje. Uz lep i kompaktan dizajn, ovi štampači se uklapaju u bilo koje kućno okruženje.

—  Malim i srednjim preduzećima HP ePrint Wireless Direct ponuda omogućava povezivanje korisnika direktno na podržane HP štampače bez potrebe za mrežnom ili internet vezom. Korisnici mogu pristupiti i povezati se sa štampačem preko bilo kog mobilnog uređaja s Wi-Fi podrškom.

—  Nove HP ePrint Home and Biz aplikacije objedinjuuju HP ePrint iskustvo kroz mobilnu aplikaciju za Apple iOS, Android i Symbian smartfone i tablete. Aplikacija je besplatna a korisnicima olakšava štampanje dokumenta i fotografija.

—  HP ePrint Mobile Driver olakšava štampanje s prenosivih računara na HP štampačima. Dovoljno je dokument poslati na bilo koji registrovan štampač s ePrint funkcijom.

—  Nova HP Printer Control mobilna aplikacija za Apple iOS uređaje omogućava bežični pristup i kontrolu štampača kroz robustno rešenje za mobilno štampanje. Korisnici mogu skenirati fotografije i dokumente i postavljati ih na Facebook, Google Docs ili slati e-mail-om direktno s mobilnih uređaja. Pored toga, mogu pratiti status štampača i mastila.

—  Po prvi put u mobilnom svetu, HP ePrint aplikacija za BlackBerry smartfone omogućava korisnicima ove platforme da kroz jednu aplikaciju štampaju primenom tri cloud sistema: HP ePrint, HP Enterprise i HP Public Print Location. Aplikacija će biti dostupna od 31. oktobra 2011. godine.

—  HP ePrint Enterprise Mobile Printing 1.6 korisnicima mobilnih telefona pruža mogućnost zadržavanja i pokretanja štampe putem PIN-a, na preko 50 HP LaserJet uređaja. Zahvaljujući ovom rešenju moguće je poslati dokument na podržani HP štampač s mobilnog uređaja, a štampanje pokrenuti tek nakon unosa svog koda na samom štampaču.

Podrška kreativnosti

HP omogućava korisnicima da sa svojim fotografijama ostvare više nego ikad, a istovremeno prodavnicama omogućava da iskoriste rastući trend izdavaštva na malo, što je tržište koje je u 2010. godini vredelo 33 milijarde dolara i očekuje se godišnji rast od 4 odsto do 2014. godine.

—  U SAD  je sad moguće u 2.600 Walmart i svim Meijer prodavnicama odštampati fotopostere, albume, kalendare i razglednice direktno u prodavnici ili preko interneta uz preuzimanje istog dana.

—  U Walmart-u je moguće koristiti i HP kioske za pristup fotografijama sa Snapfish.com i Walmart.com lokacija, a uskoro će biti omogućen i pristup Facebook profilima.

—  Novi Snapfish alat za organizaciju fotografija na internetu čini organizaciju i kreiranje fotografija zgodnijim i efikasnijim, a donosi i napredne algoritme za prepoznavanje lica.

Više informacija o svim novostima dostupno je na adresi http://www.hp.com/go/InnovationforImpact.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!