Thursday, June 13, 2024
HomeGreenHrskavi kolači

Hrskavi kolači

Ovi kolači poreklom su iz Švedske. Prave se vrlo jednostavno i potrebno je samo četiri sastojka: maslac, šećer, ekstrakt vanile i brašno. Danas se mogu pronaći u različitim veličinama i oblicima.

Tajna dobrih hrskavih kolača je u kvalitetnom puteru i ekstraktu vanile. Prva stvar pri kupovini ekstrakta vanile proverite da li ima oznaku „ pure“. Ukoliko nemate budžet za skupe ekstrakte, pronađite neki jeftiniji u vašoj obližnjoj prodavnici. Jedino izbegavajte imitacije ekstrakta jer sadrže sintetičku vanilu i ostavlja gorak ukus na kolaču.

Način pripreme:

Zagrejte rernu na 350 °C .

U jednu činiju umutiti maslac dok ne postane kremast ( oko jednog minuta), dodajte šećer i sve to zajedno mešati nekih 2 minuta. Na kraju dodajte ekstrakt vanile. Napravljeno testo razvucite, zamotajte u foliju i ostavite u frižider sat vremena.

Nakon sat vremena, izvadite testo, razijte ga i modlama napravite željene oblike. Staviti u rernu da se peku sve dok kolači ne porumene.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!