Thursday, July 18, 2024
HomeBlueI slika i prilika

I slika i prilika

Nemamo baš tako često prilku da ugostimo neki profi foto MF uređaj, pa je bila prava čast kada nam se na stolu našao dobitnik brojnih nagrada i priznanja u oblasti foto reprodukcije i brzine formiranja fotografskog otiska. Ako još uvek niste pogodili o kom uređaju je reč, mi ćemo vam pomoći – Epson Stylus Photo PX720WD je upitanju.

Sa priložene fotografije se jasno vidi da je jednostavnog oblika, međutim ako stvari posmatramo iz ugla radnih karakteristika, onda možemo reći da je pravi profesionalac. Operiše sa šest odvojenih Claria Hi-Definition Photographic kertridža koji su u stanju da formiraju sliku savršenih boja, bez distorzija i zamućenja. Pošto su upitanju posebne boje najveće svetske laboratorije procenjuju da bi trajnost fotografija nastalih ovom MF mašinom mogla bez problema da premaši 100 godina, što je u odnosu na slična konkurentska rešenja više nego impresivan rezultat.

Sama mašina nudi mogućnost ispisa do 38 kolor/mono stranica, dok joj je za formiranje fotografije veličine 10×15 cm potrebno svega 10 sekundi. Maksimalna rezolucija koju postiže vrti se oko vrednosti od 5760×1440 piksela, dok je kapljice koja padne na površinu papira zapremine svega 1.5 pikolitar. Zahvaljujući tome detaljnost je perfektna, a prelazi baš kakvi treba da budu – ni previše tvrdi, ni previše meki.

Kao i većina sličnih MF uređaja, tako i Stylus Photo PX720WD objedinjuje tri najčešće korišćenje funkcije – štampanje, skeniranje i kopiranje, dok je fax blok izostavljen. Zanimljiva stvar je prisustvo duplex opcije, koja kako naš narod kaže – nikad se ne zna kada će da zatreba. Možete birati između direktne (USB 2.0 veza) i indirektne komunikacije (Bluetooth i WiFi moduli), a kompatibilnost sa svim aktuelnim Win i Mac platformama se podrazumeva. Ja odoh po jedan sebi u EWE, a vi razmislite, naročito ako se ozbiljno bavite fotografijom…

Cena (sa PDV-om): 17.999,00 dinara

Kontakt: EWE, www.ewe.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!